Tévedésből keltették a volt békéscsabai focista halálhírét, nem először

2023. szeptember 29. – 19:09

Másolás

Vágólapra másolva

Valótlan volt Fabulya György, a Békéscsaba korábbi futballistájának a halálhíre – írta pénteki közleményében a Békéscsaba Előre.

A másodosztályban szereplő klub szeptember 27-én, szerdán számolt be arról, hogy 59 éves korában meghalt Fabulya György, a Békéscsaba korábbi futballistája. Fabulya két időszakban, 1981-től 1990-ig, valamint 1992-től 1994-ig volt a Békéscsaba játékosa, a köztes időben pedig a német Energie Cottbus légiósa volt. Több mint kétszáz NB I.-es meccsen játszott, pályafutását 1995-ben fejezte be.

Később viszont kiderült, hogy Fabulya mégsem halt meg, kritikus állapotban kórházban fekszik, de életben van.

„Ezúton közöljük, hogy Fabulya György halálhíre valótlannak bizonyult, amiért klubunk elnézést kér az érintettektől. A hírt az önkormányzat irányából kaptuk, tehát gyakorlatilag hivatalos forrásból, és a tegnapi napig nem is érkezett ezzel ellentétes információ, ezért nem is feltételeztünk tévedést. Tegnap több irányból is jelzést kaptunk, hogy Fabulya György életben van, így azonnal megpróbáltunk ismét utánajárni az információ valóságtartalmának, amit megbízható forrásunk meg is erősített: tehát Fabulya György kritikus állapotban kórházban fekszik, de életben van” – írta a klub revidiáló közleménye.

Hozzátették, hogy a volt játékosuk évek óta hajléktalanként tengette életét, állapotát és egészségügyi helyzetét a város közterület-felügyelői próbálták nyomon követni, valamint néhány volt csapattársa is időnként megkereste. Azt írták, a klub próbálta segíteni Fabulya boldogulását, de ezt ő rendszeresen elutasította. „Az utóbbi időszakban már igen nehéz volt vele kapcsolatban valós és megbízható információkat szerezni” – írták.

Nem először keltették Fabulya György halálhírét: 2022 januárjában a közösségi médiában kezdett el terjedni az az álhír, hogy Fabulya meghalt, amit akkor a békéscsabai klub megcáfolt – írta a 444.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!