Őrült százperces meccset nyert a Hertha Kielben

2023. szeptember 24. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

3-2-es győzelmet aratott Dárdai Pál Herthája a Bundesliga 2-ben a Holstein Kiel ellen. Az első félidőben két góllal vezettek, de a hazaiak kiegyenlítettek. Végül az utolsó utáni percben rúgott tizenegyes döntött.

Az első félidő végén két góllal vezetett a Hertha. A 27. percben Prevljak talált be, a 39. percben Bouchalakis rúgott egy gólt. A második félidő viszont borított mindent: hazaiak az 54. percben szépítettek Pichler révén, majd három perccel később Skrzybski tizenegyest rúghatott, így lett 2-2 az állás. Az utolsó percekben két büntetőt is kapott a Hertha, a 88. percben Tabakovic elrontotta, de a 93. percben Reese higgadt maradt, és eldöntötte a mérkőzést, Dárdaiék elhozták a három pontot.

Dárdai csapata, a Hertha BSC először augusztus végén nyert 5-0-ra a Greuther Fürth ellen a német labdarúgó-bajnokság másodosztályának negyedik fordulójában. Ez akkor azért volt nagy szó, mert Dárdai Pál vezetőedző csapata minden várakozást alulmúlva kezdte a szezont a Bundesliga 2-ben, három forduló után szerzett pont és rúgott gól nélkül álltak az abszolút utolsó helyen. Az ide vezető okokat és a megoldás lehetséges útjait ebben a cikkünkben elemeztük.

Azóta a csapatnak több győzelme is volt: az előző épp a múlt héten. Ekkor a német másodosztály hatodik fordulójában a Braunschweig látogatott a Hertha Berlin otthonába: 3-0-ra nyert a Hertha.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!