Hátrányból fordított a Liverpool, Szoboszlai a második félidőben állt be

2023. szeptember 22. – 00:11

Másolás

Vágólapra másolva

A Liverpool hátrányból fordítva 3-1-re nyert a LASK Linz vendégeként a labdarúgó Európa-liga csoportkörének nyitányán. Szoboszlai Dominikot pihentette Jürgen Klopp, csak a második félidőben állította be.

Az alaposan felforgatott angol csapatból több alapember, köztük Szoboszlai is hiányzott az első félidőben, melyben az osztrákok Florian Flecker szöglet utáni távoli lövésével szereztek vezetést a 14. percben. A liverpooliaknak is volt lehetőségük a gólszerzésre, de kimaradtak a helyzeteik.

Szoboszlai Dominik, a Liverpool SC játékosa és csapattársai gólöröme a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, az E csoport első fordulójában játszott LASK Linz-Liverpool FC mérkőzésen Linzben 2023. szeptember 21-én. – Fotó: Szilágyi Anna / EPA / MTI
Szoboszlai Dominik, a Liverpool SC játékosa és csapattársai gólöröme a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, az E csoport első fordulójában játszott LASK Linz-Liverpool FC mérkőzésen Linzben 2023. szeptember 21-én. – Fotó: Szilágyi Anna / EPA / MTI

A második játékrész elején Darwin Núnez büntetőből egyenlített, majd a 61. percben lépett pályára Alexis Mac Allisterrel és Joe Gomezzel együtt Szoboszlai is. Rá két percre már vezetett a Liverpool: egy jobb oldali támadás végén érkezett középre pontosan a labda, Luis Diaz pedig nem hibázott. Támadásban maradt az angol együttes, melybe újabb alapemberek álltak be, végül Mohamed Szalah állította be a végeredményt a 88. percben egy közeli köténygóllal, írja az MTI.

Sallai gólja is kellett a Freiburg sikeréhez

Sallai Roland góllal járult hozzá az SC Freiburg 3-2-es győzelméhez a görög Olimpiakosz otthonában a labdarúgó Európa-liga csoportkörének első fordulójában. A magyar válogatott játékos a kilencedik percben az ellenfél térfelén lecsapott egy eladott labdára, és a kapus mellett magabiztosan a hálóba lőtte. Sallait a 75. percben cserélték le, és a helyére beállt Maximilian Philipp szerezte a német együttes győztes gólját a 86. percben.

Sós Bence csapata, a Topolya SC 3-1-re kikapott a Konferencia-liga-címvédő West Ham United otthonában. A magyar futballista a cseresorból nézte végig a londoni találkozót.

A Servette kétgólos vereséget szenvedett Genfben a Slavia Prahától. A hazai csapatban végig a pályán volt Bolla Bendegúz.

Kleinheisler László csapata, a Panathinaikosz 2-0-ra győzött a Villarreal ellen Athénban. A sérüléssel bajlódó magyar középpályás nem tagja az El-keretnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!