Fordított a Fradi, és 3-1-re verte a Čukaričkit a Konferencia-ligában

2023. szeptember 21. – 20:49

Fordított a Fradi, és 3-1-re verte a Čukaričkit a Konferencia-ligában
A gólszerző ferencvárosi Owusu Kwabena (b) és edzője, Dejan Stankovic a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének első fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Čukarički mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. szeptember 21-én.MTI/Illyés Tibor

Másolás

Vágólapra másolva

A szezont sokkoló BL-vereséggel kezdő Ferencváros a Konferencia-ligában stabilizálta a helyzetét, és ír, máltai, valamint litván ellenfelén eljutva eljutott a sorozat főtáblájára. Az utolsó selejtezőt még Máté Csabával vívta meg a csapat, a csoportkör első találkozóján viszont már Dejan Stanković ült a kispadon. A szerb edző épp egy olyan szerb csapat, a Čukarički ellen mutatkozott be csütörtök este, amelyik a hétvégén a bajnokságban 2-1-re legyőzte a rekordbajnok Crvena Zvezdát.

A Fradi kezdőjébe három magyar került, a kapuban Dibusz Dénes helye megingathatatlan, ahogy a center sem lehetett más, mint Varga Barnabás. Botka Endre a védelem jobb oldalán játszott.

A 10. percben már a hálóba került a labda, Abu Fani lőtt a kapu elé oldalról egy szabadrúgást, a labda pedig a bal felsőbe pattant, de az asszisztens lest jelzett. A visszajátszás igazolta, hogy a labdát majdnem megcsúsztató Varga Barnabás lesről indult. A 17. percben Dibusz bravúrjára volt szükség, hogy a vendégek ne kerüljenek előnybe.

A 26. percben már a kapus is tehetetlen volt. Nikćević adott be harmadik próbálkozásra egy labdát a jobb oldalról, Ivanović fordulásból lőtt, a labda egy kicsit irányt változtatott, és a jobb alsóban kötött ki. A Fradi játéka akadozott, a 33. percben a spanyol játékvezető a tizenegyes pontra mutatott, de a videózás után visszavonta az ítéletét, pedig láthatóan eltalálták a tizenhatos sarkánál.

A 44. percben is büntetőt ítélt Cuadra bíró, most is megnézték, hogy az Owusu elleni szabálytalanság bent volt-e a tizenhatoson belül. A videószobából megerősítették, megadhatja. A támadásért meg kell dicsérni Dibuszt, aki miután lehúzott egy labdát, azonnal indított egy kidobással, Abu Fani pedig tökéletesen ugratta ki Owusut. Vargát a videózás kényszerszünet nem zökkentette ki, és nagyon higgadtan lőtte a léc alá a labdát.

A sok videózás miatt hét perc lett az első félidő ráadása, Owusu pedig egy szöglet után – Varga birkózta ki neki a labdát – addig kereste a lövőhelyzetet, amíg meg nem találta. Gyönyörűen csavarta a léc alá a labdát. Egy védő lábán minimálisan ez is irányt változtatott.

A második félidőben a vendégcsapat már nem jelentett veszélyt. A Varga helyére beküldött Pesics rögtön az első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, de a léc alá tartó fejesét bravúrral tolta ki Samurović. Sokáig maradt a 2-1, a 80. percben aztán két csereember összehozta a harmadikat. Már Lisztes Krisztián lövésénél nagyot kellett védenie a szerb kapusnak, a kipattanót, Pesić éles szögből hatalmas erővel, remek mozdulattal lőtte a rövid felsőbe.

A továbbjutás felé az első lépést megtette a Ferencváros, a neheze azonban majd most jön. Két hét múlva ahhoz a Fiorentinához látogat majd a magyar bajnok, amelyik tavaly a sorozat döntőjét játszotta, és amelyik kétszer is vezetett a belga Genk ellen, de 2-2-re végzett.

A Liverpool a Linz ellen mutatkozott be az Európa Ligában. Szoboszlai Dominikot pihentette Jürgen Klopp, csak a második félidőben állította be, ahogy Mohamed Szalahot is. Az angolok hátrányba kerültek az első félidőben, de a fordulás után 3-1-re nyertek.

Ferencvárosi TC-Čukarićki (szerb) 3-1 (2-1)
Groupama Aréna, 17 859 néző, v.: Guillermo Cuadra (spanyol)
gólszerzők: Varga B. (44.), Owusu (45+7.), Pesic (79.), illetve Ivanovic (26.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!