A Superbike 2024-től jön a Balaton Parkba, 2025-től MotoGP-futam is lehet Magyarországon

2023. szeptember 18. – 16:51

A Superbike 2024-től jön a Balaton Parkba, 2025-től MotoGP-futam is lehet Magyarországon
A Balaton Park versenypálya Balatonfőkajáron 2023. május 18-án. Az M7-es autópályától néhány kilométerre, Budapesttől mindössze 85 kilométer távolságra elhelyezkedő 4115 méter hosszú, 16 kanyart tartalmazó pályát hivatalosan május 16-án adták át – Fotó: Vasvári Tamás/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A MotoGP visszatérése Magyarországra közelebb lehet, mint gondolnád, ez a nyitómondata annak a cikknek, ami a sorozat hivatalos honlapján jelent meg.

A jogtulajdonos Dorna szeretné, ha Közép-Európa ismét részt venne a sorozatban, mert most egyetlen nagydíj sincs a régióban. Magyarországon utoljára 1992-ben volt vb-futam, a csehországi Brno is kiszállt ebből a sorozatból. A Dorna a Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökséggel (HUMDA) tárgyalásokat folytat.

A tervek szerint a 2024-es szezonban tartalékhelyszín lenne a Balaton Park, ami már akkor megkapna a Superbike-ból egy futamot. A Balaton Parkot idén májusban adták át, 4115 méter hosszú. A pálya tulajdonosi hátteréről ebben a cikkben írtunk részletesen.

A Dorna és a Humda azon dolgozik, hogy 2025-re a világ legjobb motorosai GP-futamon is Magyarországon versenyezhessenek. A Hungaroring felújítása elkerülhetetlen, több tízmilliárdos tétel. Az áprilisi bejelentés szerint 2026-ra lesz teljesen kész.

A MotoGP régi álom, az első tervek szerint Hajdúnánáson lett volna egy pálya és természetesen futam is, annak az előkészítése elkezdődött, de Lázár János lehúzta a fejlesztések listájáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!