Lemondott Simicskó István az öttusaszövetség vezetéséről

2023. szeptember 15. – 16:02

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Öttusa Szövetség elnöke, Simicskó István távozik a posztjáról október 15-én. Az erről szóló levelét az elnökségnek már szeptember 13-án megírta, a szövetség azonban egy eldugott hírben közölte a honlapján.

„Sportágunk talán legnehezebb időszakét éli” – állapította meg Simicskó a levelében. Az öttusa jelenlegi formájában a párizsi olimpián még a programban lesz, de 2028-ban már csak lovak nélkül lehet a műsorban. A lovaglást pedig akadályverseny váltja fel.

Simicskó távozását azzal indokolta, hogy a szövetség vezetése egész embert kíván, ő pedig részt vesz az EP- valamint az önkormányzati választási kampányban, és az egyetemi oktatói feladatait is szeretné ellátni.

Simicskó korábban volt sportért felelős államtitkár, ezt a posztját 2022. májusától töltötte be, másfél évet sem töltött ki mandátumából. A 24.hu megjegyezte, ha az öttusa nem is, az Ebtenyésztők elnökségi tagsága azért még belefér az idejébe.

A sport és a Fidesz különválasztásáról már 2023. áprilisában írtunk. A területért felelős államtitkár, Schmidt Ádám már tavaly ilyenkor úgy gondolta, a kettő összeférhetetlen. Simicskó lemondása is beleillik a képbe.

  • Akik eddig elköszöntek: Kovács Ferenc (röplabda) Vári Attila (vízilabda), Bajkai István (ökölvívás), Szabó László (sakk), Kocsis Máté (kézilabda), Szalay Ferenc (kosárlabda), Simicskó István (öttusa)
  • Akik még tartják a helyüket: Kósa Lajos (korcsolya), Lázár János (tenisz), Németh Szilárd (birkózás), Csampa Zsolt (vívás)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!