Pogba megbukott egy doppingteszten

2023. szeptember 11. – 22:24

Pogba megbukott egy doppingteszten
Paul Pogba egy májusi meccs bemelegítésén – Fotó: Massimo Pinca / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Paul Pogbát, a Juventus francia válogatott labdarúgóját eltiltották, mert pozitív eredményt hozott a doppingtesztje, írja az MTI.

Az olasz doppingellenes ügynökség közlése szerint augusztus 20-án, az Udinese elleni bajnoki mérkőzésen ellenőrizték a 2018-ban világbajnok középpályást, akinek szervezetében tesztoszteront mutattak ki. Pogba játékjogának azonnali felfüggesztése egyelőre ideiglenes, de ha a B próba is igazolja a tiltott szer használatát, akkor akár négyéves eltiltást is kaphat.

A harmincéves Pogba tavaly tért vissza a Juventushoz a Manchester Unitedtől, de az előző idényben sérülése miatt alig futballozott, így a végül ezüstérmes francia válogatott világbajnoki keretéből is kimaradt.

Pogba a Juventusból 100 millió euróért távozott 2016 nyarán, tavaly ingyen tért vissza. „Fiúként távozott, és férfiként és bajnokként tér vissza, de van, ami nem változott: a vágy, hogy újra együtt írhassunk a klub történetének felejthetetlen sikereit” – méltatta őt az olasz csapat. Pogba 2015-ben oszlopos tagja volt a BL-döntőig jutó Juventusnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!