Női edzőt kapott a spanyol női futballválogatott

2023. szeptember 6. – 14:59

Másolás

Vágólapra másolva

Két nappal azután, hogy a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) kirúgta Jorge Vildát, a világbajnok női válogatott edzőjét, már ki is nevezték az utódját: Montse Tomé követi a poszton – derül ki a szövetség közleményéből.

Augusztus 20. óta a spanyol közélet egyik legnagyobb figyelmet kapó témája lett az, hogy az RFEF akkori elnöke, Luis Rubiales a világbajnokság megnyerése után szájon csókolta Jenifer Hermosót, a csapat egyik játékosát. Rubiales gesztusa hosszú vitát robbantott ki a spanyol társadalom szexizmusáról. Az ügyről itt írtunk hosszabban.

A hétfőn menesztett Vilda eredetileg nem szólalt fel a csók ellen, egy nappal később viszont már kiadott egy közleményt, amiben kritizálta Rubialest, de nem szólította fel, hogy távozzon.

Az RFEF kedden kiadott egy közleményt, amiben bocsánatot kérnek azért a „mérhetetlen kárért”, ami a csók után történt. Hangsúlyozták, hogy Rubiales viselkedése nem jellemző az egész szövetségre, és változásokat ígértek.

Tomé az első nő, aki betöltheti az edzői pozíciót a válogatottnál.

Tomé 2012-ig játékos volt, 2018 óta másodedzőként tevékenykedik Jorge Vilda stábjában. A közlemény a kinevezését a „megújító intézkedések” egyikének nevezte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!