Az MLSZ felkutatná azokat a külföldön futballozó tehetségeket, akiknek akár csak egyetlen felmenőjük is magyar

2023. szeptember 5. – 09:04

Az MLSZ felkutatná azokat a külföldön futballozó tehetségeket, akiknek akár csak egyetlen felmenőjük is magyar
Callum Styles, Willi Orbán és a litván Eligijus Jankauskas az Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország – Litvánia mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. június 20-án – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Az új Willi Orbánokat és Callum Stylesokat keresi a Magyar Labdarúgó Szövetség. Barczi Róbert, a szövetség sportigazgatója arról beszélt az elnökség tagjainak hétfőn, hogy a két éve megkezdett szakmai folyamat lényege az egységes, egymásra épülő országos munka, a sportigazgatóság és a klubok együttmáködése.

Az elmúlt két év egyik fő eredménye a korábbinál hatékonyabb játékosmegfigyelői rendszer kiépítése.

Szeretnék felkutatni az olyan tehetségeket, akiknek egyetlen felmenőjük magyar, és külföldön élnek, futballoznak.

Ilyen például Michael Okeke, a Manchester City akadémistája, aki a magyar U18-as válogatottban is bemutatkozott már. Callum Styles is Angliában született már, ám nagyszülei révén a magyar válogatottban játszhat.

Az MLSZ hétfői ülésén arról is szó volt, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), és az MLSZ 2023-tól újra vizsgához köti a labdarúgóügynöki tevékenységet. „Az elsődleges cél, hogy az ügynöki munka szakmai és etikai normái biztosítva legyenek, és ezzel összhangban a játékosok, edzők, klubok és szövetségek számára igazságos és transzparens rendszer jöjjön létre” – áll a szövetség beszámolójában. Október 1-jétől már csak a licenccel rendelkezők járhatnak el labdarúgó-ügynökként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!