„Deutschland über alles” – énekelte egy néző Zverevnek, kivezették

2023. szeptember 5. – 18:48

„Deutschland über alles” – énekelte egy néző Zverevnek, kivezették
Alexander Zverev a meccsen – Fotó: Al Bello / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kivezettek egy nézőt a US Open keddi meccsén, miután a német Alexander Zverevnek a „világ leghíresebb Hitler-idézetét mondta”, írja az AP.

Zverev a negyedik szettjét játszotta Jannik Sinner ellen, amikor odament James Keothavong bíróhoz, a mögötte ülő nézőre mutatott, és azt mondta, hogy elfogadhatatlan, amit hallott tőle.

A bíró megkérte a nézőt, hogy fedje fel magát. Végül a többi néző azonosította, a pályához közel található sorban ülő férfit pedig a biztonsági őrök kivezették.

Zverev a meccs után elmondta a sajtónak, hogy kapott már kellemetlen kommenteket játék közben, de Hitlernek eddig nem volt sok köze hozzá.

„Elkezdte énekelni azt a himnuszt, ami Hitler idejében volt hivatalos. A »Deutschland über alles« volt az, és az már egy kicsit sok volt” – mondta a játékos.

Zverev elmondta, hogy a férfi egy ideje már egy ideje hangos volt, de nem zavarta. De mivel német születésű, és nem különösebben büszke erre a múltra, úgy érezte, hogy ha nem reagál, akkor az nem helyes.

Zverev végül öt szettben megnyerte a meccset, majdnem 5 óra játék után. Állítása szerint nem volt nehéz túltennie magát az eseten:

„Őszintén szólva az ő baja, hogy nem tudta megnézni az utolsó két szettet.”

Ezen a videón az ének nem, de az hallható, ahogy Zverev a bírónak mondja az esetet:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!