Harmadik lett a magyar női csapat az öttusa-világbajnokságon

2023. augusztus 27. – 14:29

Másolás

Vágólapra másolva

Harmadik lett a Bauer Blanka, Gulyás Michelle, Barta Luca összeállítású magyar csapat a bath-i olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság női versenyében, miután Bauer és Gulyás is döntőbe jutott, ezzel csak a britek és az olaszok képviseltették magukat több versenyzővel itt – írja az MTI.

A szerdai selejtezőből Gulyás és Bauer mellett Barta került a magyarok közül a legjobb 36 közé, Guzi Blanka nem jutott tovább, majd a pénteki elődöntőben Barta fejezte be szereplését. Egyéniben végül Bauer a 16., Gulyás 18. helyen végzett, Bartának pedig az elődöntős eredménye számított a csapatösszesítésbe.

Bauer a csütörtöki körvívásban nem teljesített jól, így már az is bravúr volt, hogy döntőbe jutott, miután pedig a vívás eredményét továbbvitték a sportolók az elődöntőből, az utolsó helyről indult, és nem is tudott előrébb lépni. Az olimpiai kvótát már július elején az Európa Játékokon megszerző Gulyásnak, aki a tavalyi vb-n második lett, idén hamar elszállt az esélye arra, hogy ismét dobogós helyen végezzen, mert a lovaglást főként a makacskodó, majd romboló lova miatt pont nélkül zárta a döntőben.

A versenyen egyébként végül egy kvótát osztottak ki, ezt a harmadik helyen végző brit Kerenza Bryson kapta meg. A győztes az olasz Elena Micheli lett, mögött honfitársa, Alice Sotero ért célba, nekik viszont már volt kvótájuk, ezen a versenyen pedig ez ebben az esetben nem tolódott lejjebb. A ki nem osztható helyeket egyébként a 2024. június 17-én érvényes olimpiai világranglistáról töltik majd fel. A férfiak döntőjét ugyancsak vasárnap rendezik, a legjobb 18 között ott van Demeter Bence és Bőhm Csaba is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!