Rövidítették az atlétikai vb amatőr versenyének hosszát a hőségriadó miatt

2023. augusztus 26. – 10:11

Másolás

Vágólapra másolva

Az előrejelzések szerint augusztus 27. az év legmelegebb napja lehet Magyarországon, ezért lerövidítették az atlétikai vb amatőr versenyének hosszát – derül ki az atlétikai vb közleményéből.

A péntektől elrendelt hőségriasztás miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy a résztvevők egészségének védelmébe érdekében az eredetileg 10 kilométeres távot jelentősen lerövidítik. A rajt helyszínén és időpontján nem módosítottak, így a résztvevők az atlétikai vb hivatalos maraton útvonalának pesti szakaszán futnak majd. A fordító pont az Andrássy út végén, az Erzsébet téri szurkolói zóna előtt lesz, a szakasz így nagyjából 6 kilométerre csökken.

A szervezők azt írták, hogy még ez a körülbelül 6 kilométer is nagyon megterhelő lehet, így kérik, hogy csak azok induljanak el a versenyen, akiknek a szervezete hozzászokott a futáshoz meleg időben.

Az atlétikai vb szervezői minden futót tájékoztatnak a különleges körülményekről, a kockázatról és arról is, hogy mit tehetnek veszélyek csökkentésért. Vizet pedig nem csak a futóknak, hanem a közönségnek is osztanak majd.

A Budapest 10k Hősök futása futóverseny az atlétikai világbajnokság hivatalos férfi maraton versenye után, vasárnap 11 órakor kezdődik a Hősök terén. Hőguta veszélye miatt egyébként már korábban is módosítani kellett a programon, augusztus 21-én 10 ezer méteren két futó is hőgutát kapott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!