Szigorítják az atlétikai központ közlekedési rendjét a csütörtöki golfkocsis koccanás után

2023. augusztus 25. – 08:04

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább szigorították a Nemzeti Atlétikai Központ területére vonatkozó közlekedési szabályokat a szervezők a budapesti atlétikai világbajnokságon történt csütörtöki koccanásos baleset után – írja a szervezők közleménye alapján az MTI. Csütörtök este két, atlétákat szállító golfkocsi ütközött össze a stadionnál,

„Szigorú szabályok vonatkoznak a közlekedésre a Nemzeti Atlétikai Központ területén. A versenyzőket 26 elektromos autó szállítja, amelyek több ezer kilométert tettek már meg a világbajnokság kezdete óta. A koccanásban érintett jármű sofőrjét két nap pihenőre küldték, a közlekedési szabályokat pedig tovább szigorította a szervezőbizottság”

– áll a szervezők közleményében.

Az eddigi 19 km/órás sebességhatárt 15-re csökkentették, az útvonalakon pedig fizikai elválasztást építenek ki a sávok közé. A kereszteződésekben péntek hajnaltól forgalomirányítók segítenek.

Az esetről videó is készült, amin az látszik, hogy a kocsiból kiesik a sofőr, majd az, hogy a jamaicai Andrew Hudson a szeméhez kap. Végül a balesetben érintett minden sportoló rajthoz tudott állni. Hudson az elődöntőjéből nem jutott tovább, de a zsűri bejuttatta a döntőbe, amelyet a megszokott nyolc helyett kilencen futnak majd. Ezt a budapesti stadion a kilenc pályájával lehetővé is teszi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!