Háromórányi gyaloglás után, a célvonalon kérték meg egy szlovák atléta kezét a vb-n

2023. augusztus 24. – 11:01

Háromórányi gyaloglás után, a célvonalon kérték meg egy szlovák atléta kezét a vb-n
Dominik Černý a Hősök terén, a 35 kilométeres gyaloglás célvonalán kérte meg barátnője, Hana Burzalová kezét – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Már önmagában a célba érkezés is nagyon felemelő a nehéz számnak számító 35 kilométeres gyaloglásban, de egy szlovák pár még emlékezetesebbé tette a befutóját a budapesti atlétikai világbajnokságon.

A férfiak mezőnyében Dominik Černý egyéni rekordot gyalogolva 19. lett, majd nagyjából negyven perccel később a szintén 35 kilométeren gyalogló barátnője, Haná Burzalová is megérkezett. Černý már féltérdre ereszkedve várta a célvonalon, majd megkérte Burzalová kezét, akinek egy gyűrűt is előkészített. A gyaloglónő igent mondott, Černýnek pedig a fárasztó gyaloglás után még arra is maradt ereje, hogy ölbe kapja és úgy csókolja meg barátnőjét.

Černý később azt mondta, hogy itt Budapesten, két napja találta ki, hogy a gyaloglásuk végén tartja meg a lánykérést. Azt mondta az előző két napban elég izgatott volt. „Nem mondanám, hogy ideges voltam a lánykérésnél, inkább érzelmes. Emiatt az egész versenyt nagyon élveztem. A gyűrűt végig a nadrágomban vittem egy kis zsebben, nagyon féltem, hogy menet közben kiesik. Az értékét növeli, hogy egyéni csúcsot mentem vele” – mondta a vegyes zónában.

Dominik Černý és Hana Burzalová a lánykérés után – Fotó: Fehér János / Telex
Dominik Černý és Hana Burzalová a lánykérés után – Fotó: Fehér János / Telex
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!