Még többen fogják ellenőrizni a taxisokat az atlétikai vb-n

2023. augusztus 23. – 10:05

Másolás

Vágólapra másolva

Emelt létszámmal ellenőrzik tovább a taxisokat az atlétikai világbajnokság alatt – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala az MTI-vel.

Az atlétikai vb szervezőinek kérésére a kormányhivatal megduplázta a személyszállítási szolgáltatók ellenőrzésében részt vevő munkatársai számát. A közlekedésfelügyeleti szakemberek a Nemzeti Atlétikai Központ környékét, illetve a közeli benzinkutakat kiemelten ellenőrzik, hogy ezzel is garantálják az utasbiztonságot.

A fokozott ellenőrzésben továbbra is részt vesznek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai is, utóbbiak szintén emelt számban. A kormányhivatal ismételten felhívja az utasok figyelmét, hogy legyenek kellően körültekintőek a taxiszolgáltatók kiválasztásakor.

A vb szervezői kedden hívták fel a figyelmet a külföldi vendégekre utazó taxis hiénákra. Információik szerint a cégjelzés nélküli taxisok az atlétikai stadion közelében lévő benzinkútnál szólították le a szurkolókat, és nem ritkán 100 ezer forintot kértek egy-egy fuvarért.

Kérdéseket küldtünk Budapest Főváros Kormányhivatalának, hogy megtudjuk, pontosan mit jelent az ellenőrök számának emelése, és eddig hány fő foglalkozott a taxisok ellenőrzésével az atlétikai világbajnokságon. Amint választ kapunk, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!