A Manchester City tizenegyesekkel gyűrte le a Sevillát az Európai Szuperkupa döntőjében

2023. augusztus 17. – 00:00

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligájában címvédő Manchester City 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 5-4-re nyert szerdán az Európa-liga-győztes Sevilla ellen a labdarúgó európai Szuperkupáért kiírt pireuszi mérkőzésen, ezzel először hódította el a trófeát.

Az MTI híre szerint a Cityből hiányzott a Burnley elleni angol bajnoki idénynyitón pénteken megsérült Kevin De Bruyne. A belga irányító hasonló okból már a BL-döntőt sem tudta végigjátszani, és most három-négy hónap kihagyásra kényszerül.

A mérkőzést a Sevilla kezdte lendületesebben, az első öt percben nem nagyon hagyta kijönni kapuja elől a Cityt, amely azonban lassan átvette az irányítást, és mezőnyfölénybe került. Hamarosan az a játékkép alakult ki, amire számítani lehetett, a manchesteri csapat járatta a labdát a Sevilla térfelén, a spanyol együttes pedig szervezetten védekezett.

Aztán az első félidő közepe után egy ellentámadás futott a bal oldalon, Marcos Acuna pontosan ívelt középre, Juszef En-Nesziri pedig magasra ugorva, védők szorításában, hét-nyolc méterről a kapu jobb oldalába fejelt, a labda a kapufát érintve került a hálóba.

Ezt követően még nyomasztóbbá vált a City mezőnyfölénye, amely azonban meddőnek bizonyult, hiába passzolt rengeteget az angol alakulat, helyzetet gyakorlatilag nem tudott kialakítani.

A második félidőben is jól kezdett a Sevilla, több támadása gólszerzési esélyt jelentett, akár el is dönthette volna a mérkőzést. Mégis a City tudott egyenlíteni, pedig alig volt képes megbontani ellenfele védelmét: egy átívelésnél üresen maradt több manchesteri játékos, és közülük Cole Palmer fejelt a kapuba.

A hajrára beszorult a Sevilla, de a továbbra is többnyire statikusan támadó City nem tudta eldönteni a mérkőzést, így következtek a tizenegyesrúgások.

Az első kilenc játékos nem hibázott, a tizedikként következő sevillai Nemanja Gudelj azonban a felső lécre bombázott, ami a manchesteriek győzelmét jelentette.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!