Szoboszlai elárulta Angliában, mit kellett megnyernie az első tetoválásáért

2023. augusztus 9. – 14:22

Másolás

Vágólapra másolva


A hétvégén kezdődő angol bajnokság előtt a Liverpool friss nyári szerzeménye, Szoboszlai Dominik sorra adja az interjúkat. Az Athletic és a klub honlapja is megszólaltatta.

Előbbinek felelevenítette a gyerekkorát, mennyi időt töltött az édesapjával, és milyen speciális gyakorlatokat talált ki neki, amivel finomította a technikáját. Az egyik ilyen volt, amiről már is írtunk, hogy golflabdát kellett a kezébe venni. Ezzel az édesapa, Szoboszlai Zsolt azt akarta kiküszöbölni, hogy ha elmennek a fia mellett, akkor ne visszarántsa az ellenfelét, hanem igyekezzen tisztán szerelni.

Egy másik feladatot is megosztott az újságíróval. „Kertünk nem volt, ezért a lakásban kulacsokat állított sorba apám, azok közt kellett szlalomozni a labdával. Könnyebb dolgom volt, ha volt víz bennük, mert akkor nem borultak fel olyan könnyen.

De apám általában gondoskodott arról, hogy ne legyen benne víz, könnyebbek legyenek, és könnyebben felboruljanak. Ha csak egy is feldőlt, újra kellett kezdenem.”

Az első tetoválásáról is beszélt. Mivel az apjának is volt, ő is szeretett volna már 16 évesen. Az apja viszont ellenkezett, majd egy feltételhez szabta. Ha a salzburgi akadémián a legjobb lesz egy futóteszten, akkor magára varrathatja Steven Gerrard szavait. „A tehetség isteni áldás, de hihetetlen akarat és alázat nélkül mit sem ér” – így kerülhetett ez az idézet az alkarjára.

Amikor a Lipcséhez szerződött, az volt a megállapodás közöttük, hogy vehet egy új autót. Abban is megegyeztek, újabbat akkor vegyen, ha klubot vált. Így most már kinézte magának, milyen új autója lesz, de hogy milyen típus, azt egyelőre nem árulta el.

A klub honlapjának arról számolt be, hogy mivel Konatét, a védelem egyik erősségét ismerte Lipcséből, a beilleszkedését ő segítette, de hamar megtalálta a hangot a legnagyobb sztárral, az egyiptomi Mohamed Szalahhal is.

A Salzburggal és a Lipcsével is játszott már a Liverpool ellen, és amikor kiderült, hogy 70 millió euróért szerződtetik, akkor öt percig bámult maga elé, és azt mondta, még többet kell majd tennie, mert nagyon jó minőségű a keret, nagyon jó játékosai vannak a klubnak.

„Azért jöttem ide, mert már akkor is szerettem a klubot, amikor még nem játszottam a hazai szurkolók előtt az Anfielden. A legjobbamat akarom nyújtani, mindent meg akarok tenni a klubért, a srácokért, magamért.”

Ezúttal is megerősítette, hogy nemcsak egy trófeát szeretne nyerni, hanem mindet. Mivel a Liverpool az ötödik lett az angol bajnokságban, az Európa-ligában indul idén, elsőként azt a kupát célozza meg.

Ha mélyebb beszélgetése lesz a német edzővel, Jürgen Klopp-pal, akkor biztosan németül csevegnek majd, mert németül jobban beszél, mint angolul. Fontos számára az is, hogy a magyar drukkerek büszkék legyenek rá, de konkrét gólszámot nem jelölt meg. Az előző szezonokban egyébként kilencszer volt eredményes.

„A célom az, hogy a csapat sikeres legyen, minden másodlagos. Ha a csapat sikeres, akkor emberként, játékosként is sikeres leszel. Ha jönnek a gólok, gólpasszok, akkor jönnek, de a legfontosabb, hogy a csapat győzzön.”

A Liverpool a Chelsea-hez látogat az első fordulóban, és mivel a 22 éves játékos eddig kezdő volt a felkészülési meccseken, jó eséllyel már vasárnap is lehetőséget kap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!