Halálos áldozata is van a görög és horvát futballhuligánok összecsapásának Athénban

2023. augusztus 8. – 09:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Halálra késeltek egy futballszurkolót Athénban a keddi esti AEK Athén–Dinamo Zagreb Bajnokok Ligája-selejtező előtt – írta az MTI.

A két csapat huligánjai hétfő este csaptak össze a görög fővárosban. A görög rendőrség közlése szerint egy 29 éves görög férfit több késszúrás is ért, később belehalt a sérüléseibe. Hat sérültet kórházban ápolnak. A rendőrség összesen 96 szurkolót vett őrizetbe, közülük 82-en horvátok – írta az Index.hr horvát portál.

A mérkőzés előtt a két klub megállapodott abban, hogy nem engednek be a stadionjukba vendégszurkolókat. Ennek ellenére mintegy 150-200 horvát huligán bukkant fel Athénban, akik – a közösségi oldalakra felkerült videók alapján – kisbuszokkal, konvojban utaztak Görögországba. Egyelőre nem tudni, hogy a görög rendőrök miért nem avatkoztak közbe a határnál vagy az autópályán.

A horvát szurkolók Athén Nea Filadelfia nevű elővárosban kukákat és ágakat gyújtottak fel, autókat és kirakatokat törtek össze, és több helyen is összecsaptak a helyi bandákkal.

Kedd délelőtt az AEK Athén és Dinamo Zagreb is azt közölte, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése értelmében elhalasztják az este 20:45-re tervezett BL-selejtezőt. Így az eredetileg visszavágónak kiírt zágrábi meccs lesz a párharc első felvonása, az UEFA pedig kedden este közölte, hogy Athénban jövő szombaton rendezik a visszavágót.

Frissítés: A cikk címében eredetileg azt állítottuk az MTI alapján, hogy egy horvát férfit késeltek halálra. A cikk címét korrigáltuk, a hibáért elnézést kérünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!