Bakteriális fertőzést kapott a kisvárdai stadion gyepszőnyege

2023. augusztus 8. – 12:13

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt napok extrém időjárási körülményei miatt bakteriális fertőzést kapott a kisvárdai stadion gyepszőnyege – írta a Kisvárda Master Good közleménye.

A beszámoló szerint a klub pályamunkásai bő egy hete azon dolgoznak, hogy megszüntessék a szabad szemmel is jól látható csúnya foltokat a Várkerti Stadion gyepén.

„Mintegy tíz nappal ezelőtt az extrém időjárási helyzet, a rengeteg csapadék és a nagymértékű UV-sugárzás következtében kapott a pálya egy bakteriális fertőzést, amely toxikus anyagokat termel. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy sikerült a baktérium és a toxin anyagok továbbterjedését, valamint a mélytalajba jutását megakadályoznunk” – mondta Vakarcs Ferenc, a stadion üzemeltetésvezetője.

A Kisvárda FC stadionja, a kisvárdai Várkert Stadion az avatás napján, 2018. augusztus 11-én – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
A Kisvárda FC stadionja, a kisvárdai Várkert Stadion az avatás napján, 2018. augusztus 11-én – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A centerpályát többszöri vegyszeres kezeléssel, tápanyag-utánpótlással kezelték, a hézagos felületeken felülvetést végeztek. Azt remélik, hogy a két hét múlva esedékes, Debrecen elleni első hazai bajnokijukra már kifogástalan állapotú lesz pálya, azonban a változékony időjárás nem segíti a gyep gyógyulását.

„Külsős növényorvosi szakvélemény szerint a stadion centerpályája ugyanazt a fertőzést kapta el, mint néhány éve a felcsúti Pancho Arénáé és a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadioné. Azokban a létesítményekben a teljes gyepcserével lehetett megoldani a problémát. A növényorvos megállapította, hogy mi időben kezelni kezdtük a helyzetet, emiatt a jelenlegi gyepszőnyeg helyrehozható, kérdés, a rendelkezésünkre álló idő elegendő lesz-e rá” – tette hozzá Vakarcs Ferenc.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!