A kiesett Kecskemét edzője kimondta: a magyar bajnokság nem készít fel ilyen meccsekre

2023. augusztus 4. – 09:04

Másolás

Vágólapra másolva

A négy magyar kupacsapatból kettő elköszönt a Konferencia-liga csütörtöki mérkőzései után. A kupagyőztes Zalaegerszeg kettős vereséggel búcsúzott a horvát Eszékkel szemben, a Kecskemét pedig a hosszabbításban pottyant ki a lett FC Riga ellen. A Debrecen a hosszabbításban több nagy helyzetet kialakított az örmény Alaskerttel szemben, de végül a büntetőpárbajban biztosította be továbbjutását. A Bajnokok Ligájától szégyenteljes teljesítménnyel búcsúzó Ferencváros a harmadik számú sorozatban az ír Shamrock Roverst úgy búcsúztatta, hogy a két meccsen gólt sem kapott.

Ilyenkor többnyire nagy megfejtések szoktak születni, miért nem jött össze a továbbjutás.

Mindjárt itt az első a ZTE kapusától, Gyurján Mártontól: „A meccseken kell berúgnunk a gólokat nem az edzéseken.”

A második a kecskeméti edzőtől, Lóczi Istvántól. A vezetőedző Szabó Istvánnak még nincs licence, ezért papíron nem is ő volt a vezetőedző. „Ha nincs a hazai figyelmetlenség, máshogy is alakulhatott volna a párharc kimenetele. A magyar bajnokság nem készíti fel a társaságot ilyen magas hőfokú meccsekre.”

A debreceni edző, Srdjan Blagojević nem szereti az ilyen meccseket. Így látta: „Jó jelzést kaptunk arról, hogy hol állunk, és miben kell fejlődnünk.”

A Fradi edzője, Máté Csaba önkritikusan értékelt a klub honlapján: „Nagyon hosszú volt a csapatunk, az ellenfél jól megtalálta a vonalaink között a játékosait. Nem jól támadtuk le az ellenfelet, ebből kialakult egy-két helyzet, amit szerencsére megúsztunk.”

A Debrecenre a következő körben az osztrák Rapid Wien vár. A Fradi a máltai bajnokkal, a Hamrunnal találkozik. Ha azon továbblép, összefuthat a bolgár Ludogoreccel vagy a kazah Asztanával, esetleg az azeri Qarabaggal is, ezt majd a sorsolás dönti el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!