Az úszóválogatott szövetségi kapitánya: Vannak repedések a bástyán

2023. július 30. – 16:36

Másolás

Vágólapra másolva

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya nem mindenki teljesítményével volt elégedett a Fukuokában rendezett világbajnokságon, az MTI-nek azt mondta: amennyiben Milák Kristóf vállalja a szereplést, és a papírforma alapján hoz egy, de inkább két aranyat, akkor Kós Hubert 200 méter háton aratott sikere mellett is lettek volna érmek, azonban „ez sem fedné el teljesen a dolgokat”.

„Alapvetően arra gondolok, hogy vannak olyanok, akik egyéni csúcsot vagy annak közelében képesek úszni az előfutamban, utána viszont nem tudják ezt megismételni. Ezt emberileg és szakmailag is meg tudom érteni, ugyanakkor mégis vannak olyanok, akiknek ez sikerül”

– mondta Sós Csaba, aki szerint „a bástyán vannak repedések”, ezen kell nagyon keményen dolgozniuk.

A szövetségi kapitány többek teljesítményével, például a 400 méter vegyesen nyolcadik helyezést elért Holló Balázséval elégedetlen volt. „Nem kertelek, szerintem ha úgy dolgozik, ahogyan én azt elvárom, akkor érmes lehetett volna. Huszonhárom évesen négyszázon szerintem elvárható, hogy valaki egy másodpercet javuljon, és szerintem ez benne is lett volna” – fogalmazott a kapitány. Sós Csaba szerint „láthattuk Kós Hubertnél, hogy aki tud rajtolni, fordulni, annak hatalmas előnye van, ezt versenyen is gyakorolni kell, csak edzésen nem lehet”.

Kós Hubert pénteken klasszis versenyzéssel nyerte meg a 200 méteres hátúszás döntőjét. Így 2009 óta minden vb-n született magyar aranyérem. Idén ez az egy érmük lett a magyar úszóknak a világbajnokságon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!