Mindenki füvezik az NBA-ben, állítja az egyik legjobb kosaras

2023. július 27. – 22:22

Másolás

Vágólapra másolva

Az NBA-ben korábban eltiltás járt azért, ha valakinél kannabiszt mutattak ki, de nemrég változott a szabályozás, miután több sztárjátékos is lobbizott a liga vezetőinél. Az egyikük, Kevin Durant azt nyilatkozta, hogy a liga vezetője akkor is érezhette rajta a fűszagot, amikor nála járt.

„Megérezte az illatát, amikor beléptem, szóval igazából nem kellett sokat mondanom, érted, mit mondok?” – mondta Durant egy interjúban Adam Silverrel való találkozásáról.

Durant mellett több játékos is egyeztetett az NBA főnökével, és végül sikerült is elérnie a játékos szakszervezetnek, hogy lekerüljön a tiltólistáról a kannabisz.

Kevin Durant – Fotó: Christian Petersen / Getty Images
Kevin Durant – Fotó: Christian Petersen / Getty Images

„Valahogy megértette, hová vezet ez. Ez az NBA, ember. Mindenki csinálja, hogy őszinte legyek. Ez nagyjából olyan, mint a bor” – mondta a Phoenix Suns kosarasa, aki már több kannabiszos cégbe is befektetett.

Komoly retorziókkal eddig sem járt, ha lebukott valaki marihuánával. Az első alkalomnál arra kötelezték a játékosokat, hogy egy felvilágosító programban vegyenek részt, a másodiknál 25 ezer dolláros bírságot kaptak, míg a harmadiknál ötmeccses eltiltást. Egy ideje a liga sem nagyon erőlködött, a 2019/20-as szezon óta nincs véletlenszerű drogteszt az NBA-ban.

A szabályváltozást a rapper Snoop Dogg is lelkesen fogadta, szerinte a kannabisz segít ahhoz, hogy elkerüljék az komoly függőséget és egészségügyi problémát jelentő opioidok használatát, és a játékosoknak a fájdalomcsillapítókkal és injekciókkal sem kell élniük majd.

(via BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!