Korok Fatima megdöntötte a szabadtüdős merülés világrekordját

2023. július 26. – 12:07

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden megdöntötte a szabadtüdős merülés világrekordját Korok Fatima, a magyar sportoló a Bahamákon 102 méteres mélységig merült.

Korok 1 perc 52 másodperc alatt jutott le 102 méterre, és közel 2 perc alatt ért vissza a felszínre, így 3 perc 47 másodpercet töltött a víz alatt egyetlen levegővétellel.

A merülése a videón 2:51:30-nál látható:

A 24. hu azt írja, a merülésnek szigorú szabályai vannak, az eredmény csak akkor érvényes, ha a felbukkanás után 15 másodpercen belül minden lépést teljesít a versenyző: leveszi az orrcsipeszt, kézmozdulatokkal jelzi, hogy minden rendben, majd angolul is megismétli, hogy jól van. Ezután pedig fel kell mutatnia a mélység elérését bizonyító címkét. Ezután ítéli meg a versenybíró, hogy a merülés sikeres volt-e, vagy nem.

„Élveztem a merülést, úgy éreztem, mindent kontrolláltam, bár a merülésem öt másodperccel rövidebb ideig tartott, mint ahogy eredetileg elterveztem. Tudom, hogy az idő kicsit soknak tűnik, de ilyen a stílusom, így szoktam merülni. Szeretném megköszönni a támogatást szponzoromnak, valamint a családomnak. Anya, apa, megcsináltam! És köszönöm mindenkinek, aki szurkolt nekem. Ez egy óriási dolog, mindjárt elsírom magam” – nyilatkozta a világcsúcsdöntés után. Az interjú a videón 3:28:05-től hallgatható meg.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!