Világrekord összegért szerződhet Szaúd-Arábiába Mbappé, ha akar

2023. július 24. – 18:12

Másolás

Vágólapra másolva

A Paris Saint-Germain elfogadta az al-Hilal 300 millió eurós (114 milliárd forint), egyben világrekordot jelentő ajánlatát Kylian Mbappé leigazolásáért.

A katari tulajdonban lévő PSG szerint legalább öt klub érdeklődik a francia csapatkapitány szerződtetése iránt: a Manchester United, a Chelsea, az Inter Milan a Barcelona és a Tottenham – írja a Sky Sports. A lap szerint a csapatot többen, többféle konstrukcióval keresték meg, felmerült a pénz, plusz játékosok megoldás is.

A francia csapat engedélyezte Mbappénak, hogy tárgyaljon a szaúdi klubbal, és kihagyták őt a japán és dél-koreai felkészülési túrára induló keretükből, ahová csak „a klub iránt elkötelezett” játékosokat válogattak be.

A játékos 2017-ben csatlakozott a PSG-hez egy kölcsönszerződéssel, amelyet később véglegesítettek. Egyes hírek szerint akár heti 2,3 millió eurót is kereshet a PSG-nél, és még több pénzre számíthat.

Mbappé és a PSG között azóta feszült a viszony, amióta a francia csatár kijelentette, hogy nem hosszabbítja meg a következő szezon végén lejáró szerződését, így ingyen távozhatna. A PSG elnöke viszont azt mondta, hogy nem fogják ingyen elengedni a 24 éves játékost. A hírek szerint Mbappé már megegyezett a Real Madriddal, hogy jövő nyáron ingyen csatlakozik hozzájuk.

Szaúd-Arábia akkora pénzeket tesz a futballba, amit korábban Kína vagy Katar – de a szaúdiak egyenesen a legnagyobb sztárokat célozzák meg. Az arab térség országai 2010 óta csábítják a legnagyobb klasszisokat is, de nagyon sokan nemet tudtak mondani a pénzre. Kik mondtak igent? Kik nemet? Kiderül ebből a cikkünkből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!