Megsérült Szoboszlai Dominik bokája, kihagyhatja a Liverpool hétfői meccsét

2023. július 22. – 22:08

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kis sérülés érte Szoboszlai Dominik bokáját egy németországi edzésen – írja Dave Ockop, a Liverpoolra szakosodott brit újságíró. A sérülés miatt lehet, hogy a focista kihagyja a hétfői barátságos meccset, amin a Liverpool a Fürth ellen játszik majd. A sérülés valószínűleg nem súlyos.

Szoboszlai még csak 22 éves, de már 32-szeres magyar válogatott, és Szalai Ádám visszavonulása óta ő a nemzeti csapat kapitánya is. Felnőtt pályafutása alatt sosem játszott magyar klubcsapatban, 18 éves korában igazolta le az osztrák Salzburg, majd onnan a Bundesligába került, az RB Leipzighez. A magyar középpályás az idei szezonban már a német liga egyik meghatározó játékosa volt; a teljes idényben 46 meccsen 10 gólt és 13 gólpasszt hozott össze. A német csapatnál töltött három éve alatt kétszer is megnyerte a csapattal a Német Kupát, 2022-ben a negyedik, idén a harmadik helyen zárták a bajnokságot.

Szoboszlai Dominikot július elején igazolta le a brit Liverpool 26 milliárd forintnak megfelelő pénzért, ami a csapat történetének harmadik legdrágább igazolása volt. Arról, hogy mit tud, amiért ennyit adnak érte, ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!