Hosszú Katinka nem kért fájdalomdíjat, viszont próbálták megvesztegetni

2023. július 20. – 17:39

Másolás

Vágólapra másolva

Június végén írtunk a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka keserű posztjáról, amiben tudatta, hogy nem kapta meg a lehetőséget arra, hogy az akadémiáját elkezdhesse. Utána még volt egy bejegyzése (emelt fővel, tiszta lelkiismerettel élni többet ér mindennél), most pedig origónak juttatta el a közleményét.

Június végén azt írta, hogy

„a sportvezetésben sokan a saját pozíciójukat tartják a legfontosabbnak, nem pedig a sport fejlődését.

Ez a fajta mentalitás a – véleményem szerint – az úszósportot is károsítja, amit a közeljövőben már érzékelni fogunk. Ezt az idejétmúlt elképzelést, módszert én támogatni nem tudom. Egy mára már bukott érából használt ideológiai rendszert alkalmaznak, ahelyett, hogy az utókor tisztességes, egyenes és progresszív nevelését tűznék ki célul.”

Nem nevesítette, kikre gondol. Most békülékenyebb hangot ütött meg. „A kormány sportpolitikája és a sporttámogatása páratlan nemzetközi szinten is. Sportágtól függetlenül, minden sportban résztvevő szereplő köszönettel tartozik ezért. Ez a vélemény továbbra is fennáll, akár lesz akadémia akár nem!”

Azt nem nevezte meg, milyen róla szóló cikkekkel volt kifogása, de ezek szerinte sértik a sportot, a bajnoki eszmét, a bajnoki győztes gondolkodást, negatív üzenetet ad azoknak, akik még az olimpiai sikerek előtt állnak. „Sérti a haza becsületét, mert kishitű, pesszimista gondolkodáshoz vezet, ami ellen egész karrierem alatt küzdöttem. Munkám legnagyobb dicsősége, hogy Magyarország mentalitását pozitívabb irányba tudjam ösztönözni. Egyes újságcikkek épp ezt kívánják alaptalanul lerombolni, az úszósportban jártas, nevük elhallgatását kérő személyek által adott hamis információk alapján.”

Kijelentette, hogy soha nem követelt magának akadémiát, az utánpótlásra fókuszálva működne, annak érdekében, hogy felnőtt korra a tehetségek ne vesszenek el. A szövetség 9 milliárdból működik, ő ennek a töredékéből építene.

Az akkreditációs anyaga nem a kosárlabdáról szólt, ahogy ezt mások állították. Rágalmazásnak, hírnévrontásnak nevezi, hogy 500 millió forintot kapott volna a Dagály befedésére. Arról nem számolt be, hogy konkrét jogi lépéseket tenne.

„Katinka nem kért fájdalomdíjat, viszont próbálták megvesztegetni” – nyomatékosította a közlemény, amit az úszónő csapata jegyzett, de ezt a gondolatát sem fejtette ki.

„Büszke vagyok a nevemre, az eddigi életemre, a sikereimre, a rengeteg munkámra. Soha nem fogok senkit arra kérni, hogy nevemet elhallgatva tegyen nyilatkozatokat”

– összegzett.

Wladár Sándor Telexnek adott keddi interjújából az derült ki, nincs Katinka-ügy, az akkreditálási folyamat még nem fejeződött be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!