Vizes-vb: 16-8-ra verte a japánokat a magyar férfi vízilabda-válogatott

2023. július 17. – 13:47

Másolás

Vágólapra másolva

A házigazda japánok elleni 16-8-as sikerrel kezdte meg szereplését hétfőn a magyar válogatott a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság férfi vízilabdatornáján, írja az MTI. A japánok a harmadik negyed közepéig jól tartották magukat, ezt követően kijött a két csapat közötti tudásbeli különbség.

Varga Zsolt csapata szerdán valószínűleg a horvátok ellen száll vízbe a csoportelsőségért, majd pénteken az argentinokkal találkozik. A vb-ről a két döntős kvótát szerez a jövő évi párizsi olimpiára.

Vasárnapi meccsén a női válogatott 11-10-re legyőzte a kanadai csapatot, Keszthelyi Rita csapatkapitánynak ez volt a nyolcadik vb-je, ezzel egyedüli magyar rekorderré lépett elő Stieber Mercédeszt és Takács Orsolyát megelőzve. Bíró Attila szövetségi kapitány a meccs után azt mondta, számított rá, hogy a csapatnak nem lesz könnyű dolga Kanada ellen, de azt nem gondolta, hogy ennyire szoros lesz. Az M4 Sportnak már egy fokkal keményebben fogalmazott, azt mondta, így kell elkezdeni egy világbajnokságot – őrülten gyenge, szar játékkal és győzelemmel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!