A Fortuna Düsseldorf ultrái nagyon nem akarják, hogy a csapatuk a Puskás Akadémiával játsszon

2023. július 14. – 14:22

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn rendeznék a Fortuna Düsseldorf–Puskás Akadémia barátságos futballmérkőzést, a német klub szurkolói viszont egyáltalán nem örülnek az ellenfélnek, és arra kérik a csapatukat, hogy ne játssza le a meccset – írja a 444 a Rheinische Post cikke alapján.

A német lap szerint a csapat ultrái azért szólították fel a Fortuna Düsseldorfot, hogy mondja le a meccset, mert az „Orbán-csapat minden szinten ellentmond a Fortuna Düsseldorf által képviselt értékeknek”.

„Az Orbán Viktor miniszterelnök által alapított klub egy autokrata, antidemokratikus és intoleráns világnézetet szimbolizál. Ez a klub nem más, mint a korrupció terméke” – írják a levélben.

A szurkolók követelésére egyelőre nem érkezett válasz.

A Fortuna Düsseldorf szurkolói „Az ultrák jók” feliratú transzparenssel egy 2019. május 5-i meccsen – Fotó: Patrick Seeger / dpa / AFP
A Fortuna Düsseldorf szurkolói „Az ultrák jók” feliratú transzparenssel egy 2019. május 5-i meccsen – Fotó: Patrick Seeger / dpa / AFP

A Fortuna Düsseldorfot 1895-ben alapították, jelenleg a Bundesliga 2.-ben szerepel. A 2005-ben alapított felcsúti klub a magyar bajnokság legutóbbi idényében a negyedik helyen végzett – írja a 444.

Orbán Viktort a jelek szerint nem nagyon kedvelik a német focidrukkerek. Tavaly az Union Berlin szurkolói akadtak ki azon, hogy a magyar miniszterelnök meglátogatta a klubot. A szurkolók a klub közösségi oldalán élesen kritizálták a klubvezetőket a találkozó engedélyezése miatt, mert Orbán politikája szerintük szembemegy a klub alapszabályában megfogalmazott alapértékekkel.

Az Unionnak ezután muszáj volt egyértelművé tennie, hogy a miniszterelnök magánemberként ment el a stadionba, ha már egyébként is Berlinben volt, a klub pedig semmilyen tevékenységet nem folytatott Orbánnal, hivatalosan nem fogadták őt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!