Orbán meglátogatta a Berlinben focizó Schäfer Andrást, a klub drukkerei nem vették jó néven

2022. október 12. – 18:59

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook oldalán is megörökítette, ha már Berlinben járt, akkor ellátogatott a Bundesligát vezető Union Berlinhez. Ott focizik ugyanis a válogatott középpályása, Schäfer András. Orbán elmondta, hogy óriási dolog, hogy egy magyar játékos a német bajnokság éllovasánál játszik, miatta még néha meg is nézi az Union meccseit. Egy dedikált mezt is kapott ajándékba a 23 éves Schäfertől, aki egy év alatt 7 kilót izmot szedett fel. Az Európa-bajnokságon, amikor gólt fejelt a németeknek, még csak 66 kiló volt.

Az Union drukkerei a klub közösségi oldalán élesen kritizálták a klubvezetőket a találkozó engedélyezése miatt, mert Orbán politikája szerintük szembemegy a klub alapszabályában megfogalmazott alapértékekkel.

„Hivatalos levél érkezett a magyar nagykövetségtől, amelyben zártkörű találkozót kértek egy magyar válogatott játékossal. Ennek a kérésnek eleget tettünk”

– mondta az Union kommunikációs vezetője, Christian Arbeit, miután ez a téma szóba került a csapat csütörtöki nemzetközi kupameccse előtt. Az Union a svéd Malmőt fogadja az Európa-ligában, a magyar középpályás ezen nem léphet pályára, mert a múlt héten kiállították.

Az Union szóvivője egyértelművé tette, hogy ez nem egy politikai látogatás volt, a miniszterelnök magánemberként ment el a stadionba, ha már egyébként is Berlinben volt. A klub semmilyen tevékenységet nem folytatott Orbánnal, hivatalosan nem fogadták őt – idézte a Sky Arbeit szavait.

Orbán nagy kísérettel érkezett dél körül, egy órát töltött a stadionban, és a látogatásáról az Union is csak délelőtt értesült – erről már az rbb24.de számolt be. A média képviselőinek és az újságíróknak megtiltották, hogy a klub területén filmezzenek Orbán látogatása alatt. A találkozóról később nem jelent meg kép vagy videó az Union saját csatornáin, csak a miniszterelnök posztjából derült ki, hogy a klubnál járt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!