Kettétört az Európa-bajnok kerékpárja a Tour de France sprintbefutójánál történt bukásban

2023. július 5. – 01:03

Kettétört az Európa-bajnok kerékpárja a Tour de France sprintbefutójánál történt bukásban
Fabio Jakobsen és a kettétört kerékpárja a Tour de France 4. szakaszán Nogaróban, 2023. július 4-én – Fotó: Tim de Waele / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Hektikus, bukásokkal teli sprintbefutót hozott a Tour de France kerékpáros körverseny 4. szakasza kedden.

A legnagyobb esést az Európa-bajnok Fabio Jakobsen (Soudal-Quick Step) és Jacopo Guarnieri (Lotto Dstny) hozta össze. 1,6 kilométerre a céltól óriási volt a pozícióharc, amikor a két bringás összeakadt és hatalmasat estek. A bukás nagyságát jól szemlélteti, hogy Jakobsen bringája egész egyszerűen kettétört, a holland sprinter pedig csúnyán lehorzsolta a jobb oldalát.

Guarnieri ennél is rosszabbul járt: eltörött a kulcscsontja és három bordája megrepedt. Az olasz bringásra műtét vár, így fel kellett adnia a francia körversenyt. Ezzel a csapat kiemelt versenyzője, az ausztrál sprinter, Caleb Ewan egy fontos felvezetőembert veszített el a vonatából.

Jakobsen és Guarnieri esése után még több bukás is történt a hajrában, földre került Luis León Sánchez (Astana) is. A 39 éves spanyol bringásnak eltörött a bal kulcscsontja, így ő sem tudja folytatni a versenyt.

A nogarói Paul Armagnac versenypályán végződő, szinte teljesen sík 4. szakaszt egyébként Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) nyerte. A belga sprinternek ez már a második szakaszgyőzelme volt az idei Touron, a 3. szakasz befutóját szintén ő nyerte Bayonne-ban.

Az összetett versenyt a brit Adam Yates (UAE Team Emirates) vezeti, hat másodperccel előzi meg a második helyen álló szlovén csapattársát, a kétszeres Tour-győztes Tadej Pogačart. A verseny másik nagy esélyese, a címvédő dán Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) 17 másodperc hátránnyal a 6. helyen áll jelenleg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!