Garancsi István: A Vidi nem álmodhat a bajnoki címről, de még a dobogóról sem

2023. július 3. – 19:22

Másolás

Vágólapra másolva

A következő szezontól alacsonyabb költségvetésből fog gazdálkodni a székesfehérvári futballcsapat. „A Vidi sajnos más polcra került az NB I.-ben az eddigiekhez képest” – jelentette ki Garancsi István tulajdonos a klub honlapjának adott interjúban.

A csapat eddigi névadó szponzora, a Mol júniusban jelentette be, hogy nem hosszabbítják meg a klubbal 13 éve kötött partneri szerződésüket. Emiatt a következő szezontól már Fehérvár FC néven fognak szerepelni.

„Az új szezonnak jelentős változásokkal vágunk neki. Az egész klubra nézve észszerűsítjük a működést, hiszen alacsonyabb költségvetésből fogunk gazdálkodni, mint eddig – ezeket a változtatásokat már korábban el kellett volna kezdenünk. A tavaszi szezonban látott eredményeink és a Mol távozása ezt a folyamatot felgyorsították, az NB I-en belül a Vidi sajnos más polcra került az eddigiekhez képest, ezt most már egyértelműen kijelenthetjük” – mondta Garancsi.

Az ésszerűsítéshez tartozik, hogy jó pár olyan játékos távozott a keretből, akiknek a bére már nem fér bele az új költségvetésbe. A magyar válogatott Nego Loïc például a francia első osztályba feljutó Le Havre-hoz távozott, a német Marcel Heister a bolgár bajnok Ludogorec Razgradnál folytatja a pályafutását, míg az ukrán válogatott Artyem Shabanov a Polissya Zhytomyrhoz igazolt.

Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa 2015. július 30-án Debrecenben – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa 2015. július 30-án Debrecenben – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Garancsi szerint a felnőtt csapatban mostantól több fiatal magyar játékosnak szeretnénk lehetőséget adni, emellett az utánpótlásképzésüket is „racionalizálják”. „Ennek a tervnek a megvalósítását Juhász Roland sportigazgatóra bíztam, így a folyamat pontos szakmai részleteit és az céljainkhoz vezető utat ő fogja meghatározni” – tette hozzá Garancsi.

„Ebben az új helyzetben sajnos nem álmodhatunk bajnoki címről, de még a dobogóról sem. Egy olyan, megfiatalított csapat alapjait kell leraknia Juhász Rolandnak, amely szerethető a szurkolók számára, és úgy marad bent az élvonalban, hogy ne kelljen még egyszer az utolsó fordulóban izgulnunk. Ennél merészebb célról, célokról egyelőre nem reális beszélni.”

– mondta a tulajdonos, aki egyben a Market Építő Zrt. vezetője és Orbán Viktor miniszterelnök közeli ismerőse. Garancsi kitért a fehérvári stadion elnevezésére is, amely eddig Mol Aréna Sóstó néven üzemelt. Azt mondta, új szponzor eddig nem jelentkezett náluk, így az új szezonra Sóstói Stadionnak fogják hívni az öt éve átadott, több mint 14 ezer szurkolót befogadni képest létesítményt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!