Megnyerték, aztán elbukták a bronzmeccset a világkupán a magyar vízilabdások

2023. július 3. – 10:23

Megnyerték, aztán elbukták a bronzmeccset a világkupán a magyar vízilabdások
Johnny Hooper úszik a labda után, mögötte Zalánki Gergő a vízilabda világkupa bronzmérkőzésén a Los Angeles-i Uytengsu Aquatics Centerben 2023. július 2-án – Fotó: Harry How / Getty Images / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Bronzmeccsen küzdött a magyar férfi vízilabda-válogatott a világkupa Los Angeles-i mérkőzésén a harmadik helyért, amit egy 13-13-as eredmény után ötméteresekkel meg is nyert az Egyesült Államok csapatával szemben. Az amerikaiak azonban megóvták a találkozót, írja az MTI, így a meccs utolsó 4 perc 24 másodpercét újrajátszották, két órával a lefújás után.

A meccset azért óvták meg az amerikaiak, mert a bírók túl hamar engedték vissza a vízbe az egyik magyar játékost a kiállítás után. Az újrajátszásban pedig az amerikaiak szereztek egy újabb gólt, ezzel 14-13-ra övék lett a bronzérem.

Az eset után megtörten nyilatkozott a pólóválogatott kapitánya, Varga Zsolt:

„Ilyen még nem nagyon történt, az én karrieremben biztosan nem. Nyilván benne van a szabályokban, hogy ebben az esetben lehet óvni, ők pedig megóvták. Talán annyit mondanék, hogy az újrajátszott négy és fél perc sem feltétlenül a fair play szellemében zajlott, pláne nem az addig történtek fényében, az utolsó szöglet jogosságát például utólag elismerték, ennyit vihetünk magunkkal a bronzérem helyett”

– írta a vízilabda-szövetség weboldalán a kapitány. Varga hozzátette, hogy a pszichés alapállapot sem segítette őket abban, hogy megnyerjék a meccs újrajátszását:

„A játékosok jelenlegi hangulatáról annyit mondhatok, hogy felnőtt férfiakról van szó, akik tudják kezelni az élettel járó pofonokat, ugyanakkor, ha egy már megnyert mérkőzést veszítesz el ilyen körülmények között, akkor azt meg kell élni, és semmit sem kell elfojtani.”

Varga szerint ugyan a torna „jól szolgálta a céljaikat”, de egyelőre nagyon hullámzó a férfi pólóválogatott játéka. A világkupa bronzmeccsét így az Egyesült Államok nyerte meg 14-13-ra – 6-5-ös, 3-3-as, 1-4-es és 4-1-es gólarányokkal a négy negyedben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!