Először indulhat magyar női bokszoló olimpián

2023. június 28. – 18:41

Másolás

Vágólapra másolva

Sporttörténelmet írt Hámori Luca azzal, hogy magyar női bokszolóként jutott ki a 2024-es párizsi olimpiára. A 66 kilós bokszoló a lengyelországi Nowy Targban szerzett kvótát, ahol az Európa-játékok tornáján bejutott az elődöntőbe.

A kőszegi bokszoló nagyszerű teljesítményt nyújtott a versenyen, előbb a cseh Marketa Tojnarovát verte könnyedén, majd gyakorlatilag leiskolázta a norvég Madeleine Elisa Angelsent, írta tudósításában az MTI. Az elődöntőért Hámori a holland Luna Amaro Beelooval bokszolt, és a magyar a második menettől kezdve egyre tisztább fölénybe került, és egyhangú pontozással győzött.

„Elmondhatatlanul boldog vagyok. Ezért dolgoztam, ez volt az álmom, mindenkinek köszönöm, az edzőimnek, a családomnak, mindenkinek. Meccsről meccsre haladtam, mindig csak a következőre koncentráltam és sikerült megszereznem azt, amire gyerekkorom óta vágytam. A holland lányt nem ismertem, de láttam az itteni nyolcaddöntős meccsét és kidolgoztuk a jó taktikát, ami tökéletesen működött. Csak attól tartottam kicsit, hogy meginthetnek, pedig nem én voltam a szabálytalan, mindig befogta a kezem, de mindegy, nem számít” – nyilatkozta Hámori.

Hámori Luca az első magyar nő, aki olimpián bokszolhat – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Hámori Luca az első magyar nő, aki olimpián bokszolhat – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Bátyja, Ádám hosszú éveken át volt magyar válogatott, ám nem sikerült kijutnia az olimpiára.

„Ő is itt van, az egész családom. Azt mondta nekem, hogy neki nem sikerült, de azt akarja, hogy nekem sikerüljön és érjem el a közös álmunkat. Ezért is boldog vagyok, ő adja nekem a legnagyobb erőt, kicsi koromtól ő volt a példaképem, nehéz most mit mondanom” – mondta elcsukló hangon a fiatal tehetség. Hozzátette, hogy két mérkőzése még hátra van az Európa Játékokon és reméli, az aranyérem is övé lesz.

A szerdai versenynapon a bokszválogatott még egy olimpiai kvótát szerzett, a 63,5 kilóban induló Kovács Richárd is kvalifikálta magát Párizsba azzal, hogy elődöntőbe jutott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!