18 évesen csodát tett, most pedig arról beszélt, hogy sokan csak egy malacperselyt látnak benne

2023. június 20. – 06:54

18 évesen csodát tett, most pedig arról beszélt, hogy sokan csak egy malacperselyt látnak benne
Emma Raducanu szervál az idei miami teniszbajnokságon – Fotó: Clive Brunskill / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Amikor tizennyolc évesen megnyerte a US Opent, a világ a lábai előtt hevert. „Tündérmese, megvalósult álom, felejthetetlen” – egymás után záporoztak a jelzők 2021 szeptemberében, miután a brit Emma Raducanu a selejtezőből indulva, szettveszteség nélkül vehette át élete első Grand Slam-trófeáját.

Most pedig arról beszélt, hogy néha arra gondol, mindez bárcsak soha nem történt volna meg vele.

A CNN idézett abból az interjúból, amit a Sunday Times készített a világranglista jelenleg 128. helyén álló, alig húszéves sportolóval. A meglepetés-győzelme óta sérülések hátráltatják a karrierjét, de Raducanu elsősorban nem emiatt csalódott.

„Elképesztően naiv voltam a tornagyőzelem után. Azt hittem, hogy minden, ami ezzel jár, egy nagyon szép, biztonságos és bizalommal teli korszakot jelent” – mondta.

Rengeteg ragadozó vette körül azóta, úgy fogalmazott, hogy ebben az iparágban sokan úgy tekintettek rá, mint egy malacperselyre.

„Nehéz volt eligazodni ebben a rendszerben. Néhányszor megégettem magam, de megtanultam, hogyan kell a lehető legjobban leszűkíteni a kört a saját védelmem érdekében” – mesélte Raducanu. Rengeteg kudarc érte, és bár rugalmasnak tartja magát, a tűrőképessége is rendben van, azt gondolja, bárcsak soha nem nyerte volna meg a US Opent.

Május elején mindkét csuklóját és az egyik bokáját is meg kellett műteni, a következő néhány hónapban távol lesz a teniszpályától, a gyógyulásra koncentrál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!