Feröeri ellenfelet kapott a Fradi a BL-selejtező első fordulójában

2023. június 20. – 15:15

Másolás

Vágólapra másolva

A svájci Nyonban rendezett keddi sorsoláson eldőlt, hogy a feröeri KÍ Klaksvík lesz a Ferencváros ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában, a magyar csapat pedig július 11-én vagy 12-én, idegenben lép majd először pályára – írja az MTI.

A Fradi az egyes csoport kiemeltjeként várhatta a keddi sorsolást, ami azt jelentette, hogy a feröeri KÍ Klaksvík, a svéd Häcken, a koszovói Ballkani, az észak-macedón Sztruga vagy egy előselejtezőből érkező csapat lehetett volna az ellenfele. A lengyel bajnok Raków Częstochowa a kettes kalapba került, ezzel tulajdonképpen az egyetlen veszélyes nem kiemelt csapatot garantáltan el is kerülte a Fradi.

A KÍ Klaksvík keretének a maga 2,68 millió eurójával alacsonyabb az összértéke, mint például Dibusz Dénesnek egyedül, így valószínűleg a Fradinak nem fog gondot okozni a továbbjutás kiharcolása. A múltból is erőt meríthet a csapat, a feröeriek ugyanis korábban négy meccset játszottak magyar ellenféllel, mindannyiszor az Újpesttel az UEFA Kupában. 1997-ben 6-0-ra, majd 3-2-re nyert a magyar fél, majd 2002-ben 2-2-es döntetlen után 1-0-s újpesti siker született.

A Fradi először július 11-én vagy 12-én lép majd pályára idegenben, a visszavágót pedig egy héttel később játsszák majd Budapesten. A selejtező második fordulójának sorsolását szerdán rendezik majd, ha valaki az összes párosításra kíváncsi az ide kattintva megnézheti őket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!