A cseheket kell legyőznie az olimpiai selejtezőért a női kosárválogatottnak

2023. június 19. – 19:18

Másolás

Vágólapra másolva

Miután az Európa-bajnoki címvédő Szerbiát hat ponttal legyőzte a magyar női kosárlabda-válogatott vasárnap a szlovéniai Európa-bajnokságon, úgy jutott be a nyolc közé csoportelsőként, hogy nem kellett meccset játszania. Hétfő este derült ki, hogy Csehország vagy Görögország lesz-e a mieink ellenfele az elődöntőért csütörtökön 18 órától. A félidőben a görögök egy ponttal vezettek, a csehek a harmadik negyedet megnyerték egy ponttal, így a záró negyed döntött arról, ki mehet a negyeddöntőbe.

Ekkor a csehek hat, majd hét ponttal is megléptek, és a görögök minden energiájukat mozgósítva ugyan egy pontra felzárkóztak, de az utolsó kosarat a csehek érték el, és ezzel kialakították a 79-76-os végeredményt. Holešinská (19 pont) és Šípová (15 pont) volt a csehek két legeredményesebb játékosa. Előbbi a Zaragoza, utóbbi az USK Praha játékosa. A válogatott elsősorban a prágaiakra épül.

Ha Székely Norbert csapata nyer a csehek ellen Ljubljanában, akkor részt vehet az olimpiai selejtezőben, és nem mellékesen az éremért folytathatja. Ha veszít a csehekkel szemben, az olimpiai álom akkor sem úszik el, de akkor még egy meccset nyerni kell, ugyanis az Európa-bajnokság legjobb hat csapata utazhat a selejtezőre. A két válogatott legutóbbi találkozóját a csehek nyerték, de az még 2019-ben volt.

A magyar női kosárlabda-válogatott 1980-ban szerepelt legutóbb az olimpián; amióta selejtezőt írnak ki, nem sikerült kijutni a nyári játékokra. Hatalmas siker lenne már a selejtező is, nemhogy az olimpiai részvétel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!