Magyarország legyőzte a végső győzelemre is esélyes Szerbiát a női kosárlabda-Eb-n, ezzel a legjobb nyolc között van

2023. június 18. – 17:24

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar női kosárlabda-válogatott 81-75-re győzte le a címvédő és most is nagy esélyesként emlegetett Szerbiát az Európa-bajnokságon, ezzel megnyerte a csoportját, és közvetlenül bejutott a negyeddöntőbe.

A magyar válogatott első csoportmérkőzésén 22 ponttal győzte le Szlovákiát, majd a második meccsén egy ponttal kikapott Törökországtól. A csoportkör utolsó fordulója előtt az már biztos volt, hogy Magyarország nem esik ki, de az még nyitott volt, hogy a csoportban hányadik lesz. A csoportelsőség akkor jöhetett össze, ha a magyarok legalább öt ponttal verik Szerbiát.

A magyarok teljesítették is a szükséges feltételt. Székely Norbert csapata a félidőben még ötpontos hátrányban állt, de ezután jött a fordulat, és a 21 ponttal és 11 lepattanóval záró Kiss Virág vezetésével fordított és hat ponttal győzött, írta tudósításában az MTI.

 Kiss Virág (b) és Studer Ágnes (k), valamint a szerb Yvonne Anderson (j) a női kosárlabda-Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában – Fotó: Kovács Tamás / MTI
Kiss Virág (b) és Studer Ágnes (k), valamint a szerb Yvonne Anderson (j) a női kosárlabda-Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában – Fotó: Kovács Tamás / MTI

A nyolc közé jutással az olimpiai selejtező kivívásához is közel került a magyar válogatott, mivel az Eb-ről az első öt csapat – ha a franciák köztük vannak, akkor a hatodik is – utazhat majd kvalifikációs tornára.

A válogatottra három szünnap vár, mivel a negyeddöntőket csütörtökön rendezik meg Ljubljanában.

„Kívülről és a palánk alól is jól dobtunk, a cserepadról is minőségi játék érkezett, és a meccs minden rezdülésére jól reagáltunk. A stábommal mindig ki tudtunk találni valamit, Iványi Dalma a nagyszünetben átszervezte a védekezést, Cziczás László pedig az utolsó támadásunkat vázolta fel. Hihetetlen, hogy reggel még az is benne volt a pakliban, hogy harmadikok leszünk, most pedig már új célokat tűzhetünk ki magunk elé, hiszen a franciák mellett az Eb első öt helyezettje bekerül az olimpiai selejtezőbe” – nyilatkozta az MTI-nek Székely Norbert.

Eredmény, D csoport, 3. forduló:
Magyarország–Szerbia 81-75 (23-23, 16-21, 27-11, 15-20)
pontszerzők: Kiss 21, Horváth 12, Dubei 11, Határ 10, Lelik 8, Ruff-Nagy 8, Varga 6, Török 3, Studer 2, illetve Anderson 18, Cadjo 12, Nogic 12, Katanic 7, Crvendakic 6, Jovanovic 4, Topuzovic 4, Djordjevic 3, Raca 2, Jankovic 2

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!