Hülkenberget megbüntették, mégsem indulhat az első sorból a Kanadai Nagydíjon

2023. június 18. – 12:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az esőnek és az Oscar Piastri balesete által előidézett piros zászlónak köszönhetően nagy meglepetésre Nico Hülkenberg, a Haas német pilótája szerezte meg a második rajtkockát a Kanadai Nagydíj szombati időmérőjén. Öröme azonban nem tarthatott sokáig, ugyanis néhány órával a kvalifikáció után a versenybírók 3 rajthelyes büntetést szabtak ki rá.

Kiderült ugyanis, hogy a piros zászló megjelenése után a német versenyző nem lassított le időben. Hülkenberg csupán néhány másodpercig haladt gyorsabban a megengedettnél, azonban ez is elég volt ahhoz, hogy megbüntessék. A piros zászló figyelmen kívül hagyása alapesetben 10 rajthelyes büntetést von maga után, azonban a versenybírók szerint enyhítő tényező volt, hogy a Haas pilótája a kör hátrelévő részében betartotta a sebességlimitet.

Hülkenberg így az ötödik helyről rajtolhat a vasárnap esti futamon. Azonban nem csak őt büntették az időmérőt követően. Carlos Sainz, Lance Stroll és Cunoda Juki is 3 rajthelyes büntetést kapott, ők mások feltartóztatása miatt.

A büntetések azt jelentik, hogy Fernando Alonso rajtolhat majd Verstappen mellől a futamon, épp úgy, mint egy évvel ezelőtt. Akkor is egy esős időmérőt követően. A második sort a két Mercedes foglalja majd el, Hamilton-Russell sorrendben.

A ferraris Charles Leclerc a 10., a red bullos Sergio Perez pedig csak a 12. helyről indulhat, ugyanis nagy meglepetésre mindketten kiestek szombaton az időmérő második szakaszában, miután csapataik eltaktikázták magukat a változó időjárási körülmények közepette.

A teljes rajtrács így néz majd ki a magyar idő szerint vasárnap 20:00-kor induló futamon:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!