F1: a Haasszal volt az eső, Hülkenberg az első sorból rajtolhat a Kanadai Nagydíjon

2023. június 17. – 23:42

F1: a Haasszal volt az eső, Hülkenberg az első sorból rajtolhat a Kanadai Nagydíjon
Nico Hülkenberg, a Hass versenyzője a Kanadai Nagydíj utolsó szabadedzésén 2023. június 17-én – Fotó: Evan Buhler / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A címvédő Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma–1-es Kanadai Nagydíj időmérőjét szombaton, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat az első helyről. A bajnokságot 53 pont előnnyel vezető Verstappennek ez az idei ötödik pole pozíciója.

A zuhogó esőben záruló időmérőn meglepetésre Nico Hülkenberg, a Haas német pilótája szerezte meg a második rajtkockát, míg a harmadik pozícióból a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol pilótája rajtolhat.

A változékony időjárási körülmények között rendezett időmérő második szakaszában a másik Red Bullt vezető mexikói Sergio Péreznek, valamint a Ferrari monacói versenyzőjének, Charles Leclerc-nek sem sikerült továbbjutnia az első tíz közé.

A Q3-ban Oscar Piastri (McLaren) kisebb balesete miatt néhány perc erejéig piros zászlóval félbeszakították a kvalifikációt, Hülkenbergnek másodpercekkel ezt megelőzően sikerült megfutnia a második legjobb köridőt.

A 70 körös Kanadai Nagydíj vasárnap magyar idő szerint 20 órakor kezdődik. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!