370,5 kiló felhúzásával világcsúcsot javított a magyar válogatott erőemelő

2023. június 18. – 19:10

Másolás

Vágólapra másolva

Enahoro Asein magyar válogatott erőemelő ezüstérmet nyert összetettben a máltai világbajnokságon, ahol felhúzásban ismét open világcsúcsot ért el, írat az MTI.

A hazai szövetség vasárnapi beszámolója szerint a Westfit Gym Budapest SE sportolója 370,5 kilogrammos teljesítményével 7,5 kilót javított tavaly Dél-Afrikában elért eredményén, ami akkor összetettben a harmadik helyre volt elég.

A nigériai születésű Enahoro Asein Magyarországon ismerkedett meg az erőemeléssel 2017-ben, amikor vegyészmérnök hallgatóként Budapestre érkezett. Eleinte csak fogyni akart, azért edzett, de később egyre nagyobb célokat tűzött ki maga elé.

Enahoro Asein világcsúcsjavítás közben – Fotó: Magyar Erőemelő Szövetség / Facebook
Enahoro Asein világcsúcsjavítás közben – Fotó: Magyar Erőemelő Szövetség / Facebook

Az erőemelő számok közül a felhúzás lett az erőssége, a 83 kilósok között 2021-ben és 2022-ben is világcsúcsot javított, és 2021-ben világbajnok is lett felhúzásban. Akkor összetettben még csak a 12. volt, de egy évvel később már a harmadik volt a vb-n, ezt a helyezést idén még eggyel megjavította, 805,5 kilót teljesített. Ez a felhúzás, a guggolás és a fekvenyomás eredményéből jött össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!