Meghalt Szvoboda Bence motokrosszversenyző

2023. június 14. – 15:09

Meghalt Szvoboda Bence motokrosszversenyző
Szvoboda Bence motorversenyző – Fotó: HTS Team

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt a tízszeres magyar bajnok Szvoboda Bence motokrosszversenyző – jelentette be csapata, a HTS Team. „A mai napon 11:50-kor elveszítette élete legnagyobb harcát a magyar motokrossz kiemelkedő alakja” – írták Facebook-posztjukban.

A 31 éves sportoló vasárnap szenvedett balesetet. Harmadik helyen állt egy csehországi versenyen, amikor elcsúszott, a mögötte érkező versenyző pedig áthajtott rajta. Súlyos sérülésekkel, kritikus állapotban szállították kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A HTS Team hétfőn azt közölte a Facebookon: „agyi funkciói nem működnek. A szervezete még küzd az életben maradásért, ami jelen pillanatban megjósolhatatlan, hogy meddig fog tartani.” Nem sokkal később viszont már arról írtak, hogy „tisztában kell lennünk az elfogadhatatlannal, hogy ő már nem fog közénk visszatérni”.

Szvoboda Bence 1992-ben született Marcaliban, 8 éves korában kezdett el motorozni, apja, Szvoboda Tamás szintén amatőr magyar bajnok motokrosszversenyző. Tízszer nyert magyar bajnoki címet, ezenkívül kétszeres cseh felnőtt és osztrák junior bajnok volt. Pontszerző volt a világbajnokságon, 2014-ben pedig dobogóra állhatott az Európa-bajnokság egyik futamán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!