Négy magyar játékossal erősített a BL-re készülő Ferencváros

2023. június 12. – 15:04

Másolás

Vágólapra másolva

A 24 éves Varga Ádámot Kecskemétre adta kölcsön az előző szezonban a Ferencváros, most pedig a klub visszarendelte – számolt be erről a klub hivatalos honlapján. Varga az ezüstérmes KTE kapuját nyolcszor védte a bajnokságban. A távozó Bogdán Ádám helyére került be a csapatba.

A Ferencváros eddig hat új szerzemény érkezését jelentette be. A debreceni Baráth Péter, Halmai Ádám, a paksi Varga Barnabás mellett Varga Ádám a negyedik magyar. Rajtuk kívül két légiós igazolt a zsinórban ötödik bajnoki címüket szerző Fradihoz: Tosin Kehinde és Cebrail Makreckis. Előbbi a dán Randers, utóbbi a bolgár Blagojevgrádtól érkezik.

Hajnal Tamás sportigazgató így nyilatkozott. „Nem véletlen, hogy ezek a játékosok most lehetőséget kapnak, mindannyian keményen megdolgoztak érte. Akárcsak másfél éve Pászka Lórándnál, esetükben is mindegyikükben látjuk a lehetőséget a további fejlődésre. Baráth Pétert, Halmai Ádámot és Varga Ádámot jobban ismerjük, hiszen jó ideje testközelből láttuk, látjuk mire képesek. Varga Barnabásról pedig mindent elmond, hogy ő lett a legutóbbi szezon gólkirálya, bízunk benne, hogy nálunk és a válogatottban is folytatja majd a gólgyártást. Ezek az igazolások is azt bizonyítják: a kapu mindenki, így a magyar tehetségek előtt is nyitva áll, valamint arról is árulkodnak, hogy az utánpótlás terén remek a kapcsolat fiókcsapatunkkal, a Soroksárral.”

A Soroksárban megfordult a szezon végén gólok sorát szerző Lisztes Krisztián is. A Ferencváros az utóbbi évek eredményességével 27-esre tornászta fel a klub együtthatóját az UEFA-nál. A Bajnokok Ligájában az első és a második fordulót is kiemelt pozícióból várhatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!