Úgy zárt 1,3 milliárdos profittal a Fradi 2022-ben, hogy az UEFA pénze nincs is benne

2023. május 30. – 21:01

Másolás

Vágólapra másolva

Története második legnagyobb profitját érte el a Ferencváros, ez derült ki a klub 2022-es gazdasági beszámolójából. A Világgazdaság cikke szerint a klub nettó árbevétele 6,62 milliárd forint volt, ami három év alatt közel 3 milliárdos növekmény. A személyi jellegű ráfordítások is emelkedtek, 9,45 milliárd forintot tettek ki 2022-ben.

A 2022-es mérlegben még nincs is benne az európai szövetségtől (UEFA) az Európa-liga-szereplésért járó 9 millió euró, mert azt a szereplés befejezése után szokták átutalni. És a jövő évi egyenleget fogja még izmosabbá tenni a tunéziai Aissa Laidouniért kapott átigazolási pénz is (2,6 millió euró), amit a BL-szereplő német Union Berlin fizetett már idén januárban.

A Ferencváros zsinórban ötödször nyerte meg a hazai bajnokságot, és négyszer egymás után szerepelt valamelyik kupasorozat főtábláján. A Bajnokok Ligája rekordbevételt hozott 2021-ben. Az UEFA-nál olyan magasra tornászta fel az együtthatóját a klub (27-esre), hogy a következő BL-kiírásban még a második fordulóban is kiemelt lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!