Zlatan Ibrahimović bejelentette visszavonulását

2023. június 5. – 06:18

Másolás

Vágólapra másolva

Bejelentette visszavonulását Zlatan Ibrahimović, az idei szezont 4. helyen záró, így Bajnokok Ligája-szereplést elért AC Milan svéd labdarúgója az olasz bajnokság vasárnapi utolsó fordulóját követően.

„Búcsút mondok a futballnak, de nem nektek. Amikor először érkeztem Milánóba, boldogságot adtatok nekem, amikor másodjára, akkor szeretetet. Tárt karokkal fogadtatok és otthon éreztem magam. Mindig a Milan szurkolója leszek” – mondta a klub szurkolóinak érzelmes beszédében a 41 éves csatár.

Zlatan Ibrahimović az AC Milan – Hellas Verona meccs végén Milánóban 2023. június 4-én – Fotó: Piero Cruciatti / Anadolu Agency / AFP
Zlatan Ibrahimović az AC Milan – Hellas Verona meccs végén Milánóban 2023. június 4-én – Fotó: Piero Cruciatti / Anadolu Agency / AFP

Ibrahimović alig játszott az utolsó idényében, mivel egy évvel ezelőtti térdszalagműtétje után február végén tért vissza, de márciusban ismét megsérült. Előtte viszont az Udinese ellen betalált, amivel 41 évesen és 166 naposan minden idők legidősebb gólszerzője lett a Serie A-ban.

Az erős fizikumáról és akrobatikus góljairól is ismert sztár a Malmöben kezdte profi pályafutását – írja az MTI, majd felidézve a pályafutását, felsorolja: olyan világhírű együttesekben futballozott, mint az Ajax Amsterdam, a Juventus, az Internazionale, az FC Barcelona, az AC Milan, a Paris Saint-Germain, a Manchester United és a Los Angeles Galaxy.

Zlatan volt holland, olasz, spanyol és francia bajnok is, a nagy nemzetközi trófeák közül a Bajnokok Ligáját nem tudta begyűjteni, de 2009-ben megnyerte a Barcelonával a Szuperkupát, 2017-ben pedig a Manchester United Európa-ligát nyert csapatának volt tagja. Klubcsapataiban 866 meccsen 511 gólt szerzett, több mint húsz egyéni rekordja van, például ő az egyetlen játékos, aki hat csapattal szerzett gólt a Bajnokok Ligájában, vagy aki az angol, olasz, spanyol ligában és a BL-ben is góllal mutatkozott be.

A svéd válogatottban 122 találkozón 62-szer volt eredményes, a 2012 novemberében az angolok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen ollózott góljával pedig kiérdemelte az év legszebb találatáért járó Puskás-díjat is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!