Elek: Bízom abban, hogy nem tolókocsiban érkeznek a BL-döntőre a játékosaim

2023. június 4. – 08:42

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap 18 órától játssza a Ferencváros a Bajnokok Ligája döntőjét, miután szombaton kiváló második félidei játékával megfordította a dán Esbjerg elleni elődöntőt. „Itt nem állhatunk meg” – ezzel a transzparenssel fogadta a szurkolótábor a csapatát, akik megfogadták ezt a jó tanácsot.

A dánok vezettek öt góllal is, de a hajrában már inkább a magyaroknál volt az előny, de a sikerhez az kellett, hogy Emily Bölk két másodperccel a vége előtt, tíz méterről pattintotta a labdát a kapuba, ezzel alakította ki a 30–29-es végeredményt. A német átlövő a szünet után nagyszerűen játszott, az egyik időkérésnél Elek Gábor leszidta, és arra buzdította, kezdjen el végre játszani. Bölk a 41. percben lőtte az első gólját, ez volt a Fradi huszadik találata. Vagyis csapata utolsó 10 góljából hat fűződik a nevéhez.

Az utolsó lövéséről azt nyilatkozta, minden erejét beleadta, mert tudta, hogy ez lesz az utolsó, és megpróbálta eldönteni, hogy ne kerüljön sor hosszabbításra. Amikor pedig hallotta a szurkolók ujjongását – 20 ezren voltak a helyszínen –, akkor tudatosult benne, hogy a labda a hálóban kötött ki.

„Nem tudom szavakba önteni azt a boldogságot, amit most érzünk. Az otthonunktól mindössze három háztömbnyire vagyunk, úgyhogy itt lenni olyan, mint egy megvalósult álom. Csoda volt ez a győzelem. Bízom benne, hogy a legszebb női korban lévő játékosaimat nem tolókocsiban kell betolni a döntőre. A regeneráció lesz a legfontosabb” – Elek Gábor vezetőedző értékelte így a találkozót, és tekintett előre. Elek 15 év után távozik a csapattól, meseszerű lenne, ha ezt egy BL-sikerrel tehetné meg.

Kubatov Gábor Fradi-elnök szerint nem csoda volt, hanem ez a Ferencváros.

A norvég Vipers Kristiansand a Győrt legyőzve jutott be a döntőbe, mivel a Fradi akkor már készült a saját elődöntőjére, csak felületesen foglalkoztak a meccsel. A Vipers nagy tempóban játszott végig, ha sikerül megfékezni a rohanásukat, akkor a Ferencváros felteheti az i-re a pontot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!