Lausanne-ból Budapestre költözhet a Nemzetközi Úszószövetség

2023. május 26. – 10:47

Másolás

Vágólapra másolva

A svájci Lausanne-ból Budapestre költözik a Nemzetközi Úszószövetség központja, amennyiben az erről szóló megállapodást a szervezet kongresszusa is jóváhagyja – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

Szijjártó arról számolt be, hogy megállapodást írtak alá Huszain al-Muszallammal, a Nemzetközi Úszószövetség elnökével a szervezet székházának Budapestre költözéséről, az elnökség erre vonatkozó egyhangú döntését pedig majd a kongresszus véglegesítheti – írta az MTI.

Magyarországon jelenleg két nemzetközi sportszövetségnek van központja: a Nemzetközi Judo Szövetségnek, valamint a Gattyán György-féle Nemzetközi Teqball Szövetségnek.

“Természetesen hatalmas elismerés lesz Magyarország számára, ha a Nemzetközi Úszószövetség globális központja ide költözik Budapestre. Kifejezett célja a szervezet vezetőinek, hogy majd a világ úszósportját irányító központban a munkatársak legalább fele magyar legyen” – mondta a külügyminiszter.

Nyilvánvalóan az ő ideköltözésük a sportturizmust rendkívüli mértékben fel fogja lendíteni, és még inkább megnöveli Magyarország amúgy sem kicsi szerepét a világ úszó- és vízilabda sportjában" – tette hozzá Szijjártó Péter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!