Visszavonul a kosárlabdától Carmelo Anthony

2023. május 22. – 16:47

Másolás

Vágólapra másolva

38 évesen visszavonul a profi kosárlabdától Carmelo Anthony. A játékos egy instagramos videóban jelentette be a döntését. Anthony utoljára az előző szezonban lépett pályára a Los Angeles Lakersben, utána szerződés nélkül maradt, és az idei szezonra sem kellett egyik NBA-csapatnak sem.

Carmelo Anthony a legendás 2003-as drafton került az NBA-be harmadik kiválasztottként. Ezt a draftot tartják minden idők egyik legerősebbjének, hiszen rajta kívül LeBron James, Dwyane Wade és Chris Bosh is ekkor lett NBA-játékos. Anthony a karrierje nagy részét a Denver Nuggetsben és a New York Knicksben töltötte, utóbbi helyen hiába volt évekig a liga egyik legjobbja, csapat szinten szinte semmit sem nyert közel 20 éves pályafutása során.

Egyéniben viszont évekig a liga egyik legjobb játékosának számított. Tízszer választották allstarnak, hatszor a liga csapatába, egy alkalommal ő szerezte a legtöbb pontot az alapszakaszban, és bekerült az NBA 75. születésnapjára összerakott 75-ös toplistára is.

28289 pontjával minden idők kilencedik legtöbb pontot szerző játékosa az NBA történetében.

New York után megfordult Oklahomában, Houstonban, Portlandben és a Lakersnél is, de egyik csapattal sem jött össze az igazán nagy siker. Ellenben az amerikai válogatott tagjaként már jóval sikeresebb volt, hiszen három olimpiai aranyat is nyert az amerikai válogatottal (2008, 2012, 2016), illetve egy bronz is összejött neki 2004-ben Athénben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!