„A bajnokság, ami egykor Cristianóé és Messié volt, most a rasszistáké”

2023. május 22. – 06:59

Másolás

Vágólapra másolva

A spanyol futballbajnokságot áthatja a rasszizmus, állítja a Real Madrid játékosa, Vinícius Junior, aki a Valencia ellen játszott vasárnapi meccsen többször vált támadások céltáblájává.

A 22 éves futballista a saját eszközeivel szembe is szállt, a második félidőben határozottan rámutatott az egyik rasszista szidalmakat kiabáló szurkolóra.

A Real kapusa, Thibaut Courtois a meccs után azt mondta, hogy majomhuhogásokat hallott a mérkőzés kezdete előtt, és az edzőjük, Carlo Ancelotti is arról beszélt, hogy a Mestalla stadionban rasszista légkör uralkodott.

„Nem ez volt az első alkalom, nem a második és nem a harmadik. A rasszizmus normális a La Ligában. A bajnokság szervezői szerint normális, a (spanyol) szövetség szerint is normális, és az ellenfelek is bátorítják” – írta Vinícius vasárnap az Instagramon, majd így folytatta: „A liga, amely egykor Ronaldinhóé, Ronaldóé, Cristianóé és Messié volt, most a rasszistáké.”

A feldühödött Vinícius Juniort próbálják meg visszatartani csapattársai – Fotó: Jose Miguel Fernandez /NurPhoto/AFP
A feldühödött Vinícius Juniort próbálják meg visszatartani csapattársai – Fotó: Jose Miguel Fernandez /NurPhoto/AFP

A brazil játékos szerint Spanyolország ugyan befogadta őt, de most egy rasszista ország képét mutatja a világ felé, és ő nem tudja megvédeni ettől a spanyolokat, mert hétről hétre hasonló élményei vannak, mint a Mestallában voltak.

A spanyol bajnokságot szervező La Liga azt közölte, hogy vizsgálják, mi történt a Valencia–Real Madrid-meccsen, és ha felmerül gyűlölet-bűncselekmény gyanúja, megteszik a jogi lépéseket.

A La Liga közleményében azt írta, az előző két szezonban kilencszer tettek feljelentést ilyen ügyekben, és évek óta küzdenek az ilyen jellegű viselkedés ellen.

(via France24)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől