„A bajnokság, ami egykor Cristianóé és Messié volt, most a rasszistáké”

2023. május 22. – 06:59

Másolás

Vágólapra másolva

A spanyol futballbajnokságot áthatja a rasszizmus, állítja a Real Madrid játékosa, Vinícius Junior, aki a Valencia ellen játszott vasárnapi meccsen többször vált támadások céltáblájává.

A 22 éves futballista a saját eszközeivel szembe is szállt, a második félidőben határozottan rámutatott az egyik rasszista szidalmakat kiabáló szurkolóra.

A Real kapusa, Thibaut Courtois a meccs után azt mondta, hogy majomhuhogásokat hallott a mérkőzés kezdete előtt, és az edzőjük, Carlo Ancelotti is arról beszélt, hogy a Mestalla stadionban rasszista légkör uralkodott.

„Nem ez volt az első alkalom, nem a második és nem a harmadik. A rasszizmus normális a La Ligában. A bajnokság szervezői szerint normális, a (spanyol) szövetség szerint is normális, és az ellenfelek is bátorítják” – írta Vinícius vasárnap az Instagramon, majd így folytatta: „A liga, amely egykor Ronaldinhóé, Ronaldóé, Cristianóé és Messié volt, most a rasszistáké.”

A feldühödött Vinícius Juniort próbálják meg visszatartani csapattársai – Fotó: Jose Miguel Fernandez /NurPhoto/AFP
A feldühödött Vinícius Juniort próbálják meg visszatartani csapattársai – Fotó: Jose Miguel Fernandez /NurPhoto/AFP

A brazil játékos szerint Spanyolország ugyan befogadta őt, de most egy rasszista ország képét mutatja a világ felé, és ő nem tudja megvédeni ettől a spanyolokat, mert hétről hétre hasonló élményei vannak, mint a Mestallában voltak.

A spanyol bajnokságot szervező La Liga azt közölte, hogy vizsgálják, mi történt a Valencia–Real Madrid-meccsen, és ha felmerül gyűlölet-bűncselekmény gyanúja, megteszik a jogi lépéseket.

A La Liga közleményében azt írta, az előző két szezonban kilencszer tettek feljelentést ilyen ügyekben, és évek óta küzdenek az ilyen jellegű viselkedés ellen.

(via France24)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!