Szoboszlai Dominik is gólt lőtt a Bayern Münchennek, 3-1-re nyert a Leipzig

2023. május 20. – 21:35

Szoboszlai Dominik is gólt lőtt a Bayern Münchennek, 3-1-re nyert a Leipzig
Szoboszlai Dominik büntetője a Bayern München ellen – Fotó: Tom Weller / DPA / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A RB Leipzig 3-1-re nyert a címvédő és listavezető Bayern München otthonában a német labdarúgó-bajnokság 33., utolsó előtti fordulójában szombaton.

A müncheni csapat az első félidőben jobban játszott, több veszélyesebb helyzete volt, és Serge Gnabry góljával a vezetést is megszerezte, a második játékrészben azonban igen csak elkényelmesedett.

A Leipzig könyörtelenül kihasználta ezt, és Konrad Laimer góljával, valamint Christopher Nkunku és Szoboszlai Dominik büntetőjével fordított.

„Megfogtam, eldöntöttem, hova rúgom, és sikerült” – mondta a büntetőről az
idei szezonban már kilencedik góljánál tartó Szoboszlai az ARENA4 stábjának a meccs után.

A Leipzig a győzelemmel egy fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította a harmadik helyét és az azzal járó Bajnokok Ligája-indulást, ráadásul története során először nyert bajnoki mérkőzést a bajor fővárosban. A Bayern München előnye a vereség után csak egy pont maradt a Borussia Dortmunddal szemben. A sárga-feketék vasárnap az Augsburg otthonában megelőzhetik a bajor csapatot.

„Nagyon örülök, de nemcsak a gólomnak, hanem annak is, hogy az első félidő után így fel tudtunk állni” – mondta a mérkőzést közvetítő ARENA4 csatornának Szoboszlai az MTI összefoglalója szerint.

„A félidőben volt pár dolog, amit át kellett beszélnünk, volt egymás között egy kis ordibálás is, de ez kellett ahhoz, hogy mindenki felpörögjön és felébredjen a második félidőre.”

Hozzátette, annak is örül, hogy segíteni tudtak egy nagyon jó barátjának, a Dortmundot erősítő Karim Adeyeminek – akivel még Salzburgból ismerik egymást –, és bízik benne, hogy a sárga-feketéknek sikerül megszerezniük a bajnoki címet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!