Megsérült a gólöröm közben Dzsudzsák Balázs, hordágyon kellett levinni a pályáról

2023. május 20. – 20:51

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába vezetett az első félidőben 1-0-ra a bajnoki címet már korábban bebiztosító Ferencváros focicsapata a Debrecen ellen, a második félidőben négy perc alatt fordítottak Dzsudzsákék, és 3-1-re megnyerték a meccset a magyar labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában.

Nem indult jól a meccs a Debrecen számára, alig fél óra után le kellett cserélni Megyeri Balázs korábbi válogatott kapust, aki a bal lábában zsibbadást érzett. Hosszasan ápolták a pályán, miután összeesett, és hordágyon vitték le.

Alig tíz perccel a debreceni kapuscsere után megszerezte a vezetést a Fradi, Pászka Lóránd tekerte szép mozdulattal a jobb felső sarokba a labdát. Szinte rögtön utána meg is duplázhatta volna az előnyét a Ferencváros, Lisztes Krisztián becselezte magát a debreceni védők közé, majd a középre tett passzát Zachariassen három méterre az üres kaputól fölé vágta.

A második félidőben aztán négy perc alatt megfordította a meccset a Debrecen. Előbb egy szép cselsorozat után talált be Dorian Babunszki a 63. percben, majd a 67. percben egy kapu elé betett labdát Dibusz Dénes pont a csatár elé ütötte ki, aki kegyetlenül bevágta a hálóba.

Dzsudzsák Balázs a gólöröm közben kirohant a nézők elé ünnepelni, és megcsúszott, elesett. A válogatott volt csapatkapitányát hordágyon kellett levinni, az M4 videója alapján a karja sérülhetett meg.

Fotó: M4 Sport
Fotó: M4 Sport

Frissítés: Később a DVSC Facebook-oldalán azt írták, csuklóműtét vár Dzsudzsák Balázsra.

Néhány perccel később Amer Gojak felrúgta Christian Manriquét a ferencvárosi tizenhatoson belül, és rövid videóbírózás után a játékvezető a büntetőpontra mutatott. Bódi Ádám tizenegyesét nem tudta hárítani Dibusz, így már 3-1-re vezetett a Debrecen.

A győzelemmel a Debrecen feljött a tabella harmadik helyére egy fordulóval a vége előtt. A Puskás Akadémia egy, a Paks három pontra van tőlük lemaradva. Az már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy a Fradi sorozatban ötödször is megnyerte a magyar bajnokságot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!